Of ik dan IT-er wilde worden…

Je kent ze wel: jonge leerkrachten die van interim naar interim gaan en zich dan afvragen of ze toch niet beter iets zoeken met meer werkzekerheid (in het zogenoemde kader huisje, tuintje, kindje). Ook ik bevond me in die categorie… Het idee kwam in mij op: ‘of ik dan IT-er wilde worden?” Spontaan vormde zich een beeld van een iets of wat nerdachtig type, vastgekluisterd achter zijn scherm in één of andere duistere kelder, met 20 blikjes redbull rondslingerend. Een beetje zoals in de serie The IT-crowd. Uiteraard besloot ik dan er voor te gaan!

De realiteit was echter anders. Het werd veel beter! Na een aantal sollicitaties kwam ik terecht bij Spikes, een bedrijf waarbij ik vanaf het eerste contact al meteen een goed gevoel had. De muffe kelder werd ingeruild voor een modern kantoor in hartje Antwerpen. In plaats van saaie muren, kijk ik nu vanop de 6-de verdieping uit op architecturale pareltjes zoals het Centraal Station, de OLV-Kathedraal en het Nieuwe Justitiepaleis.

Maar wat me in dat jaartje Spikes het meest getroffen heeft, is de omgang met de collega’s! Op geen enkel moment voel je je een nummertje. Met problemen kan je altijd terecht bij onze dolenthousiaste HR-medewerker, Dominique, en ook de deur van onze directie staat altijd open voor een babbel. Om de band tussen de collega’s te versterken vindt er tweemaandelijks een Tuesday Café plaats: samen lekker lasershooten, karten, culinaire hoogstandjes,… Dit is echt een leuke manier om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Dat maakte mijn start bij Spikes alleen maar makkelijker, alsof ik er al jaren werkte en gewoon terug kwam van vakantie.

Spikes mag dan wel de vergelijking met The IT-crowd slecht doorstaan, het is wel een heel mooie plaats om werken. Leuk kantoor, leuke collega’s, boeiende uitdagingen. Of ik dan IT-er wilde worden? Bij Spikes, absoluut!

Benny Huyghe
SharePoint Configurator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s