Een bank vooruit en…

… een droomjob? Dat is wel het laatste wat ik verwacht had toen ik vorig jaar afstudeerde als master Informatica. Zoals vele studenten had ik me door vrienden, ouders en media een beeld laten vormen over hoe mijn leven er binnenkort uit zou zien: de typische ‘cubicles’, oppervlakkige gesprekken aan de waterautomaat en lange, saaie, dagen vol betekenisloos werk. Ik begon dus met een heel klein hartje aan mijn sollicitaties…

Deze vielen gelukkig heel goed mee en enkele weken later had ik van een aantal bedrijven een contractvoorstel gekregen en was het grote moment aangebroken: ik moest beslissen! Of ik meteen wist dat ik voor Spikes ging kiezen? Niet bepaald, het eerste gesprek met Maarten was een toffe ontmoeting maar ook bij andere bedrijven was dit best een aangename ervaring geweest. Wat me uiteindelijk over de streep trok was de locatie in het centrum van Antwerpen. Jawel, iets stoms als dat heeft toen de doorslag gegeven.

Het was pas tijdens mijn eerste weken bij Spikes dat ik begon te beseffen hoe goed ik het hier getroffen heb. Ik leerde op een korte periode enorm veel bij, niet door lessen te volgen en boeken in te duiken maar door onder begeleiding van Maarten zelf op ontdekking te gaan, door te experimenteren.

Gaandeweg zette ik de theoretische kennis die ik tijdens mijn studie had opgedaan om in praktische vaardigheden. Ik verdiepte me in SharePoint branding door middel van HTML5/CSS en sinds enkele maanden kan ik mezelf een gecertificeerd K2 Developer noemen: hiermee help ik klanten efficiënter samenwerken door processen te automatiseren en te vereenvoudigen.

Bij goed weer wordt er tijdens de lunch wel eens naar het park gegaan of wordt er, zoals deze middag, op het dak gegeten, even gezellig bijpraten met de collega’s om er dan weer ‘vollen bak’ in te vliegen. Enkele maanden geleden vertelde ik thuis dat ik het bij Spikes zeker niet minder naar mijn zin heb als tijdens mijn studentenperiode, integendeel! Uiteraard zie ik mijn unief-vrienden een stuk minder als toen maar in ruil heb ik er een heleboel bijgekregen, en die zie ik elke dag!

Matthias De Cock
K2 Developer

life is short

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s