Mijn eerste jaar bij Spikes!

Het lijkt alsof het gisteren was.. Mijn diploma in ontvangst nemen na jarenlang op de schoolbanken te zitten. Het was tijd voor het echte werk… Gaan werken! Het begon allemaal met het versturen van enkele sollicitatiemails. Op een dag kwam ik de vacature van Spikes tegen. Ze zochten een junior SharePoint developer. SharePoint… Wat is dat!? Na een beetje opzoekwerk kwam ik tot de conclusie dat SharePoint een platform is van Microsoft dat dient als framework voor het opzetten van websites voor informatie-uitwisseling en online samenwerken binnen een groep of organisatie. Het doel van SharePoint hierbij is om juiste informatie aan de juiste persoon aan te bieden en dit op een performante manier.

Na enkele positieve gesprekken met verschillende mensen in het bedrijf had ik mijn eerste job beet. Ik werd Junior SharePoint Developer bij Spikes! Na een weekje de collega’s te leren kennen werd het tijd om me te gaan verdiepen in SharePoint. Ik mocht van Spikes een week lang de cursus ‘SharePoint Development’ gaan volgen bij U2U in Brussel. Hier werd ik klaargestoomd in de wondere wereld van SharePoint en leerde ik verschillende nieuwe technieken kennen.

Op een dag kwam ik de vacature van Spikes tegen. Ze zochten een junior SharePoint developer. SharePoint… Wat is dat?!

Na deze opleiding mocht ik meteen meewerken aan lopende projecten bij Spikes. Het was niet alleen aangenaam om de theorie in de praktijk om te zetten, het was de manier waarop! Ik kreeg uitstekende begeleiding van mijn collega’s. Elke vraag werd tot in de puntjes beantwoord en dit zorgde ervoor dat ik nu, ruim een jaar later, een brede kennis heb kunnen opbouwen van het platform.

De boog kan niet altijd gespannen staan en dat hebben ze bij Spikes ook door. Spikes organiseert geregeld leuke evenementen voor de collega’s. Filmavondjes, casino avondjes, lekker met z’n allen gaan eten… noem maar op! Dit is een super manier om je collega’s beter te leren kennen en dit komt samenwerking op projecten zeker ten goede.

Een jaar later heb ik nog steeds geen spijt dat ik voor Spikes heb gekozen. Een aangename werksfeer, leuke projecten en super activiteiten. De ideale plek om mijn carrière te starten. Hopelijk nog vele jaren!

Bart Leemans
SharePoint Developer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s