Begin with the end in mind !

Traditioneel wordt het nieuwe jaar ingezet met goede voornemens en een frisse kijk op wat komen zal. Bij Spikes hoort daar sinds enkele jaren ook de Jumpstart bij.
Teneinde de neuzen in één richting te houden, worden de visie en doelstellingen voor het komende jaar toegelicht. In 2015 richten wij ons vooral op teamwork en het verbreden van horizonten.

Om deze boodschap extra in de verf te zetten, nodigden we gastspreker Wim Smets uit. Wim is Project & Program manager in de IT-outsourcing industrie.
Maar nog belangrijker, Wim is de Belg die de meeste ‘8000’ers’ heeft beklommen! Gezien zijn ervaring op dergelijke fenomenale hoogtes weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om een gemeenschappelijke doel na te streven. Uiteraard in samenwerking met een team. Neem gerust de tijd om zijn site te bezoeken, het is op zijn minst genoemd, indrukwekkend!

Gedurende zijn boeiende uiteenzetting nam hij ons mee op tocht. Enkele krachtige oneliners van Wim om ons belangrijke levens- en bedrijfslessen bij te brengen:

Jumpstart_0910

  • Begin with the end in mind. Start met een visie en stel gemeenschappelijke doelen. Verwelkom hierbij verandering. Veranderingen kom je steeds en overal opnieuw tegen;
  • Zet je visie om in doelen Maak een plausibele plan van acties maar wees flexibel. Tegenslag overkomt de besten;
  • Bouw aan je team Zonder team is het quasi onmogelijk om de top te bereiken. Hierbij is diversiteit een absolute meerwaarde. Echter, waardeer en accepteer elkaars grenzen.

Individuals play the game, but teams beat the odds.

  • Zonder risico’s geen opportuniteiten Neem risico’s maar zorg dat je kan terugvallen op een plan B;
  • Zet door Doorzettingsvermogen is een must. Koppigheid heeft dan weer een averechts effect.
  • Neem een stap terug, kijk rond & leer Soms is het bijzonder moeilijk om door te gaan tot het einde. Desondanks is het belangrijk, om in team, samen te blijven door te zetten. Lukt het niet de eerste keer, dan kan je volgende keer misschien wel 3 stappen vooruit zetten!

Na dit inspirerend verhaal was het tijd voor actie. Door middel van een resem workshops konden we de opgedane kennis in prakijk omzetten. Bij één van de opdrachten was het de bedoeling om, in functieoverschrijdende teams, oplossingen te bedenken voor fictieve projecten.
Een interessante oefening, waar we in korte tijd en dankzij de diverse groepen een leuk resultaat bekwamen. Een positieve ondervinding die in de toekomst zeker zal bijdragen tot het leveren van hoogwaardige oplossingen.

2015, Spikes & T-BENCH are ready for you! Are you?!

Met dank aan de locatie Kaai 16 en fotodaan.be.
Bekijk meer foto’s op onze facebookpagina!

DSC_0974Jumpstart_0954 Jumpstart_1018