Van Junior tot Team Lead!

Het lijkt een eeuwigheid geleden. Je studeert af, eindelijk kan je beginnen werken! Werken aan een carrière, bouwen aan een toekomst! Als junior developer in de gunstige ICT-sector is een eerste job vinden geen moeilijke opdracht. De grootste uitdaging schuilt in het vinden van een werkgever die je kan klaarstomen voor het echte werk! Met een opleiding informatiemanagement en -systemen en met een interesse in webapplicaties was ik vastbesloten een job te vinden als .NET-developer of web developer.

Tijdens mijn zoektocht naar een eerste job wist Spikes mijn interesse te wekken met een nieuw product van Microsoft dat perfect aansloot bij mijn studies, namelijk SharePoint. Microsoft SharePoint is een platform dat intranet, content management, document management en collaboratie beter weet te combineren dan de concurrentie en is al een tijdje koploper in deze categorie. De integratiemogelijkheden van SharePoint met andere producten – denk maar aan Outlook, Yammer, Dynamics, OneDrive of Delve – zijn inmiddels zeer uitgebreid en onlangs introduceerde Microsoft de SharePoint Apps en Office Apps, waardoor je in aanraking komt met verschillende producten en technologieën op allerlei aspecten.

Nu, ruim zes jaar later, heb ik een brede kennis opgebouwd van SharePoint en de verschillende SharePoint API’s alsook van het .NET-framework en verscheidene client-side development languages. Samen met mijn team ontdek ik de mogelijkheden van ASP.NET MVC, AngularJS, Bootstrap, Cordova en zoveel meer. Mijn takenpakket bestaat ondertussen niet meer enkel uit het ontwikkelen van aanpassingen of uitbreidingen voor SharePoint of Office 365. Sinds enkele jaren assisteer ik de functionele en technische analisten bij het vinden van de meest geschikte oplossingen. Ook coach ik developers van mijn team in het verkennen van nieuwe API’s, het leren van efficiënt programmeren naargelang de best practices van Microsoft en Spikes. Ik help trouwens ook bij het zoeken naar een oplossing voor de vreemdste bugs.
Maar het leukste aan een werkdag bij Spikes is de samenwerking met de verschillende karakters en profielen van de collega’s en de appreciatie die je ontvangt voor de hulp die je hen biedt.
Sommige collega’s zijn dan ook echte vrienden geworden die ik niet graag zou missen.

Het leukste aan starten bij een bedrijf dat volop in groei zit,
is dat je snel kan –of moet– bijleren.
Doorgaans krijg je meer kansen om je ambities waar te maken.

De toekomst bij Spikes ziet er rooskleurig uit! Spikes is een innovatief bedrijf dat de laatste jaren een sterke groei kende. We zoeken steeds naar betere manieren om te voldoen aan de wensen van de klant en we trachten hierbij de nieuwste technologieën en best practices te gebruiken. Op deze manier daagt Spikes ook zijn werknemers uit om zichzelf continu te verbeteren en mee te zijn met de nieuwste trends. Onlangs ontstond het “Modern Apps”-team bij Spikes om een antwoord te geven op de vraag naar moderne applicaties – of zeg ik beter “apps” – die integreren met de Cloud. Apps die gebruikt kunnen worden op zowel desktops als mobiele devices en die eenvoudig te distribueren zijn naar alle gebruikers.
Op woensdag 18 maart 2015 staat trouwens een interessant seminarie én workshop gepland over ‘innovatieve oplossingen voor de moderne organisatie’, waar oa mijn collega Bart Van Der Auweraert het zal hebben over referentiearchitectuur voor innovatieve ‘Modern Apps’.

Het leukste aan starten bij een bedrijf dat volop in de groei zit, is dat je snel kan –of moet– bijleren en dat je doorgaans meer kansen krijgt om je ambities waar te maken. Ik heb alleszins nog geen seconde spijt dat ik mijn carrière bij Spikes gestart ben!

Maarten Ghijsens
Teamlead

Event_ModernApps_SoMe_2

Met dank aan fotograaf Morrec voor de headshot foto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s