Run Spikee run !

Afgelopen zondag (26/04/2015) vond de 30ste editie van de DVV Antwerp Marathon & Ten Miles plaats, de hoogmis voor de (Antwerpse) loper. Een groots loopfestijn dat jaarlijks ettelijke duizenden sportievelingen samenbrengt. Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van deze prachtige loopwedstrijd kon de organisatie rekenen op een deelname van Spikes. Er zijn ongetwijfeld niet veel bedrijven die kunnen stellen dat 17% van haar werknemers deelnam aan deze loopwedstrijd.

Het moet een dik half jaar geleden zijn dat Frederik bij ons startte. Als Young Graduate van de UA, viel hij meteen op door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen. Op 21-jarige leeftijd wist hij reeds het uitlopen van een marathon van zijn Bucket List te schrappen. Toen hij vertelde dat hij vorig jaar op één dag zowel de marathon en de Antwerp 10 Miles had gelopen begon het bij andere collega’s ook te jeuken. Langzaamaan ontstond het idee om met een aantal Spikees deel te nemen aan deze 30ste editie van de Antwerp Ten Miles.

20150426_134251042_iOSZo gezegd zo gedaan. In december 2014 schreven 13 Spikees & vrienden zich in.  Iedereen begon met veel enthousiasme en vol goede moed aan zijn/haar voorbereiding. Dat de loopmicrobe ons te pakken had, was duidelijk. Zo hadden we zelfs een vaste training dag waarop we, na het werk, samen gingen trainen in ’t Stadspark. De zin en goesting was er! Maar… de start was nog ver weg. Gaandeweg werden een aantal lopers geplaagd door blessures, onzekerheden of andere oorzaken waardoor het team van 13 afslankte naar 10.

Eindelijk was het dan zover, zondag 26 april 2015. Met een speciaal ontworpen loopshirt verschenen er 10 lopers van Spikes aan de start van wave 3. De ene al wat beter getraind, de andere al wat zenuwachtiger maar allen hadden ze maar één doel: deze 10 Miles uitlopen!

Dat deze loopwedstrijd big business is, konden we aan den lijve ondervinden. Niet geheel onlogisch natuurlijk, als je weet dat meer dan 40 000 lopers deelnamen. Twaalf minuten duurde het, vooraleer we onze collega’s van onder de startboog zagen komen. Onze helden wisten zonder al te veel problemen de regen en enkele pittige hellingen te trotseren. Mede dankzij de vijf DJ-zones langs het parcours en de kleine honderdduizend supporters hebben uiteindelijk al onze Spikees de finish behaald. Sterker nog, stuk voor stuk behaalde iedereen zijn vooropgestelde doeltijd. Proficiat!

Meer foto’s van deze leuke dag kunnen jullie terugvinden op onze facebookpagina.

Prestaties

Wij kijken alvast uit naar volgend jaar om onze tijd te verbeteren! Zondag 17 april 2016 staat alvast met stip in onze agenda genoteerd.

Frederik De Wieuw, Dominique Schroijen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s