Aside

Techorama 2015

Voor de 2e editie van Techorama, een internationale Developer conferentie, trok Spikes half mei met groten getale naar Utopolis Mechelen. Voor mezelf was het meteen ook het 2e jaar op rij dat ik de kans kreeg om te gaan. Een kans die ik met beide handen greep.

De organisatoren van Techorama hadden wederom voor een grote variëteit aan sessies gezorgd. Web, mobiel, cloud, testing, … en ook enkele niet technische sessies zoals ik er bijvoorbeeld eentje meegepikt heb over Time Management.

Techorama bood ons de kans om je volledige agenda op voorhand uit te stippelen, wat echt wel een aanrader is aangezien er zoveel keuze is. Maar ondanks deze voorbereiding ben ik toch een paar keer van de gekozen weg afgeweken.

De sessies die mij het meest zijn bijgebleven zijn:

  • De opening keynote van Hadi Hariri (who doesn’t like some sarcasm in the morning);
  • De presentaties van Christian Weyer over AngularJS, Cordova, SignalR, die hij bestempelde als “the way to go” voor de front end ten nadele van oa Xamarin. Ook over de komst van Angular 2.0, een samenwerking tussen Microsoft en Google was hij enthousiast;
  • De sessie over de Chrome Developer Tools van Shay Friedman die mij vooral is bijgebleven door het enthousiasme waarmee hij zijn verhaal bracht.

Tussen de sessies door was er tijd voor ontspanning, een hapje en een drankje en een babbeltje aan de vele standjes van de Techorama partners. Buiten de gebruikelijke informatie over hun activiteiten, kon je bij vele van hen ook terecht voor swag (t-shirts/pizzasnijders/scrum kaarten) of wedstrijden met mooie prijzen.

Geen hoofdprijzen voor de spikees dit jaar. Hoewel de vermelding van Yves Lorphelin (@ylorph) tijdens een sessie van Tom Janssens – What is Domain-Driven Design, toch een leuke verrassing was!

Ask for experience not for advice

Bedankt voor de organisatie! Ik kijk alvast uit naar Techorama 2016, die al met stip staat genoteerd in mijn agenda. En wie weet? Misschien hoor je ons volgend jaar wel spreken?

Click here for more pictures of Techorama 2015!

Ruben Biesemans
.Net Developer / CRM Consultant
@DeBiese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s