Aside

Jong geleerd is… op Spikes gedaan!

Omdat Spikes gelooft in de toekomst en in ondernemerschap, geeft Marc Vanderheyden, net als vorig jaar, in januari en februari 2 gastcolleges in scholen in Antwerpen en Turnhout. Het doel is om jongeren de unieke kans te geven om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen over ondernemerschap. Fantastisch toch?Teague Marshall

Maar om de leerlingen van het 6de jaar in het secundair onderwijs nog beter in contact te brengen met de professionele wereld nodigen we hen ook uit om gedurende twee weken stage te komen lopen bij Spikes! Deze keer kwam Teague Murray Marshall, van het WICO – Campus St Maria in Neerpelt, elke dag al treinend naar Antwerpen. We vroegen hem kort zijn ervaringen met ons te delen.

Toen we te horen kregen dat we een stage moesten lopen hadden bijna al mijn klasgenoten gekozen om naar een computerwinkeltje te gaan. Na een gesprek met mijn leerkracht besloot ik dat een computerwinkeltje niks voor mij zou zijn. Vervolgens vertelde ze me over Spikes, een IT-bedrijf in Antwerpen. Ik was meteen verkocht!

De kans om nieuwe dingen te leren en te zien hoe één van mijn toekomstige droomjobs er uit ziet was onmisbaar. Voor ik begon heb ik wat HTML en CSS moeten leren aangezien ik hier op voorhand weinig tot geen ervaring mee had. Achteraf heb ik hiermee een soort e-mail sjabloon gemaakt.

Daarna ben ik aan een interface begonnen. Mijn ervaringen op school hebben me zeker veel geleerd, maar ik heb toch wel even vastgezeten! Gelukkig hielp mijn stagementor mij, en zo heb ik op een ander manier over mijn programma leren nadenken.

Kortom, ik ben heel erg dankbaar aan mijn stagementors en aan Spikes. Zonder hen had ik nooit de kans om mee te lopen in een modern informaticabedrijf. Mijn stage is zeker een ervaring om niet meer te vergeten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s