Het Syndroom van Werner

18 happy Spikees (x2)
Die wilden naar de sneeuw (x2)
5 die werden al doodgesneeuwd (x2)
Toen waren ze nog met 13 (x2)

Tot zo ver de eenvoudige rekensom die zelfs door ons IT’ers zonder het gebruik van een rekentoestel kan worden opgelost. Met zijn dertienen waren we dus uiteindelijk nog. Eerlijk? Door het wegvallen van vijf lieftallige collega’s stond ons tripje heel even op de helling. Maar veerkracht haalde het uiteindelijk van weemoed, en we besloten donderdagnamiddag dan toch te vertrekken.

In tegenstelling tot wat redelijker wijze verwacht zou kunnen worden arriveerden de Limburgers eerst in Hotel Terrace. Daarmee werd de wagen Antwerpenaren, onder leiding van Frederik De Wieuw, naar een eervolle laatste plaats verwezen. Van rivaliteit was er echter niet veel sprake, te meer gezien het duidelijke overwicht van onze snelheidsduivels uit het Oosten. En dit zowel numeriek, als op vlak van anciënniteit. Maar voorlopig dus geen rivaliteit. En als de competitiedrang van de aanvoerder van de laatste wagen toch heel even de bovenhand zou hebben gehaald, dan was deze met een paar glazen gerstenat wel weer snel weggespoeld.

De eerste dag op de piste verliep eigenlijk net zoals het aperitieven de avond voordien: heel erg vlotjes. Voor sommigen werden de eerste metertjes afgelegd op een plank. Anderen, niet geheel toevallig in het bijzijn van onze hierboven vermelde dappere aanvoerder, gingen meteen al van het padje op de latten. Recht in de richting van de maagdelijke witte, kraak verse sneeuw. De tweede avond verliep dan weer iets moeizamer. Krachten en Zwitserse Franken werden collectief gespaard, de ambities voor zaterdag werden scherp gesteld. De stilte voor de storm was voelbaar tot in de kelder van Hotel Terrace, alwaar de sauna ons van stijve spieren moest behoeden.

Na een royaal ontbijt trok onze dertien koppige delegatie, voorzien van flashy oranje zonnebrillen, zaterdagochtend richting piste. Blauw, rood of donker zwart: geen helling bleek te schtijl, geen bocht te scherp. Eens te meer bleek dat een echte Spikee zich als een vis in het water voelt met het hoofd in de clouds. Na al dat kilometervreten, bij het vallen van de avond, werd de aftocht geblazen en zegden we de pistes vaarwel. Maar ook aan de voet van de berg, aan het Talstation der Titlis Bergbahnen, liet onze ploeg zich lang niet onbetuigd. Onder leiding van opper Limburger Peter Remans en met het motto ‘waar de brouwer is moet de bakker niet zijn’ indachtig, werd het koolhydraten niveau weer tot op een aanvaardbaar niveau gebracht. Menig paar dansbenen volgenden niet veel later het ritme van een viertal gierende gitaren. De rest is geschiedenis.

Als er na afloop van deze fantastische drie dagen één ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat alle dertien aanwezigen in meer of mindere mate aan het Syndroom van Werner lijden. ‘Het Syndroom van Werner?’ hoor ik u denken. Deze uiterst zeldzame aandoening manifesteert zich volgens Wikipedia bij ongeveer één op de één miljoen mensen. Om maar niet te zeggen dat we het hier over een relatief selecte groep van wintersporters hebben. De symptomen lopen erg uiteen, maar over het algemeen kan gesteld worden dat dragers van de aandoening mentaal aanzienlijk jonger zijn dan ze er fysiek uitzien. Een vleeshoop te midden van de après-ski, een geïmproviseerd concert met luchtgitaren en een drumstel of verstoppertje spelen op het toilet. Het stereotype beeld van de lijkbleke IT’er die enkel gamet en Monster drinkt heb ik in Engelberg niet gezien. Wel kijk ik na deze short-ski met plezier mijn volgende lente tegemoet. Je bent immers maar zo oud als je je voelt. Toch?

Bedankt Spikes voor deze leuke reis, bedankt collega’s voor jullie jeugdig enthousiasme!

13 happy Spikees (x2)
Die trapten heel veel lol (x2)
13 werden er doodgelold (x2)
Toen werd er weer naar huis gebold (x2)

IMG_20160226_172741

Nog van deze prachtige plaatjes zijn terug te vinden op onze Facebook pagina!

Een reactie op “Het Syndroom van Werner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s