Mobiel solliciteren in de lift!

Volg jij interessante vacatures via je smartphone of tablet? Dan ben je niet de enige. Steeds meer laatstejaars en werkzoekenden gaan via mobiele apparaten op zoek naar hun droomjob. En niet alleen de zoektocht, ook het solliciteren zelf verloopt meer en meer via smartphone of tablet. En social media speelt hierin een grote rol.

Mobiel solliciteren niet langer toekomstmuziek

Dankzij je smartphone is het mogelijk op elk uur van de dag het internet af te schuimen naar de nieuwste jobaanbiedingen. Op de trein of in de bus, net voor de les begint, tijdens de lunchpauze… Bedrijven weten dit en trekken de steeds groter wordende groep mobiele sollicitanten aan met onder meer mobielvriendelijke websites en zelfs apps. Zo kan je niet alleen gemakkelijk zoeken naar jobs, maar ook echt via je smartphone of tablet solliciteren. En moet je niet wachten tot thuis. Met de volgende tips ben je alvast goed voorbereid:

  • Zorg dat je je cv, certificaten en referenties bij de hand hebt (bv. in de cloud);
  • Overtuig niet met een lange brief, maar met een duidelijke cv zonder gaten;
  • Stel vacature-alerts in en laat geen enkele kans onbenut op een job;
  • Controleer alles goed voor je solliciteert. Een spelfout in je mail is snel gemaakt…

Eerste hulp bij socialiteren

Wil je je zoektocht naar je eerste job extra kracht bijzetten? Then go social! Laat op sociale media zien wie je bent, wat je doet, maar vooral: dat je bestaat. Want solliciteren via social media of ‘socialiteren’ is belangrijker dan je denkt. Via LinkedIn bijvoorbeeld kan je direct contact opnemen met je potentiële werkgevers en kunnen zij in een oogopslag zien wat je allemaal in de kuip hebt. Zorg er ook voor dat je Facebookprofiel up-to-date is, want je mag er vanop aan gaan dat je potentiële nieuwe werkgever jouw Facebookprofiel bekijkt. En heb je jezelf al eens gegoogeld?

Van LinkedIn tot Snapchat

Sociale media is een verzameling van online platformen waar je niet alleen privé, maar ook professioneel je ding kan doen. Met een sterk online netwerk maak je je namelijk zichtbaar, waardoor je bij werkgevers sneller opvalt. Te beginnen bij LinkedIn, hét platform om je online netwerk te vergroten. En in de ogen van werkgevers: 1 grote poel potentiële werknemers.

Maar ook andere online platformen, zoals YouTube, zijn handig om jezelf in de picture te zetten. Met foto’s en video’s kan je jouw creatieve skills of andere kwaliteiten in de verf zetten. Of een visueel cv via Pinterest of Instagram. Schrijf je graag? Laat het zien via Tumblr. Via deze en andere media kan je je creativiteit pas echt ten toon spreiden. En dat maakt het verschil.

Van jezelf laten horen is belangrijk, maar anderen volgen evenzeer. Bijvoorbeeld via Twitter. Volg interessante bedrijven en blijf zo op de hoogte. Succes!

04ae71b9ebf9858d04ff62bb1a095ba4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s