Video

Pas afgestudeerd, wat nu ?

Het laatste jaar. 

Ik zat in mijn laatste jaar Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen. Nog een laatste jaar, om ‘uit bollen’, dacht ik. Helaas. Naast die tweejaarlijkse kwelling, beter bekend als examens, moest er ook een thesis geschreven worden. Maar ook de studentikoze activiteiten wou ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan. Alsof dat niet voldoende is, kwam daar ook nog de volgende prangende levensvraag bij: “Wat na mijn studies?”  Ben ik wel klaar om te gaan werken? Kies ik voor ondernemerschap? Wil ik alsnog verder studeren? Opteer ik misschien beter voor een stage? Een sabatjaar klinkt anders ook niet slecht? Kortom één vraag met vele mogelijke antwoorden.

Een vraag met vele antwoorden.

Het succesvol bolwerken van dat studeren, schrijven en genieten van het studentenleven bleek achteraf gezien best mee te vallen. Maar het zoeken naar een antwoord op die ene vraag (“Wat na mijn studies?”) verliep minder vanzelfsprekend. Finaal had ik voor mezelf uitgemaakt om te beginnen aan mijn, hopelijk succesvolle, carrière. Maar waar zou ik dan starten? Wederom een moeilijke vraag die een opnieuw een resem additionele vragen met zich meebrengt; Welke sector? Welke functie? Welke locatie? Helaas had ik ook hier niet meteen een pasklaar antwoord op.

Als “young graduate” word je overstelpt met allerhande “job opportunities” van een groep grote bedrijven. Deze bedrijven hebben een zekere naam en faam maar vooral een groot budget om Juniors aan te trekken. Is dit voor mij wel de ideale match? onwetendheid in combinatie met het overaanbod aan potentiële werkgevers maakt dat velen de opgebouwde zelfreflectie verliezen. Gevolg: “En masse” beginnen solliciteren, bij zoveel mogelijk bedrijven te gelijk. Maar waarom? Uiteindelijk heb ik voor Spikes gekozen. Hoe die zoektocht naar die ene vraag voor mij is afgelopen kan je in dit filmpje zien.

Met dank aan Morrec voor de leuke samenwerking!

Frederik De Wieuw,
Junior Business Consultant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s