‘Hybrid Cloud Infrastructure Consultant’, what’s in a name?

Hallo,

Ik ben Jasper Bernaers. Momenteel actief als Hybrid Cloud Infrastructure Consultant op een grootschalig internationaal mailmigratie project bij Spikes. Dit is erg boeiend, aangezien cloud applicaties aan een steile opmars bezig zijn. Klanten weten immers ook dat dit de way to go is willen ze, gewapend met de juiste tools, klaar zijn voor de wereld van morgen! Zo dadelijk vertel ik jullie graag meer over datacenters, geautomatiseerde processen en de cloud. Maar misschien is het nuttig om te beginnen bij het begin, en kort eerst even mijn afgelegde weg te schetsen…

Na enkele jaren ervaring als systeem administrator en systeem ingenieur in de telecomsector was ik op zoek naar een afwisselende job. Ik zocht meer uitdaging in een projectmatige aanpak met langdurige projecten. Daarnaast was ik tevens op zoek naar een toffe werkomgeving, waar je moet samenwerken met collega’s om tot een kwalitatief resultaat voor de klant te komen. Nu dat ik deel uitmaak van een groter geheel binnen het infralandschap en Spikes zijn expertise met mij deelt ben ik er van overtuigd dat ik gevonden heb wat ik toen zocht.

DSC_6006

Wat ik dan precies doe? Vandaag werk ik met een vier à vijftal collega’s samen voor internationale klanten uit verschillende sectoren. Mijn eerste opdracht bestond eruit een roll-out op te zetten in het kader van een workplace assessment. Maar liefst 7.000 workstations rapporteren vandaag naar onze infrastructuur over heel de wereld, geconnecteerd via MPLS, site-to-site tunnels en via het net.

Na een korte introductie bij het infrateam van de Belgische tak van onze klant vond ik al snel de weg naar de verschillende regionale teams. Na deze opstart zijn we erin geslaagd het volledige plaatje in kaart te brengen, waarna er acties ondernomen werden in het kader van client-readyness. Simultaan met het client assessment is er een fasttrack opgestart om elk individu een globale identiteit aan te bieden. In latere instantie werden alle legacydomeinen  geconsolideerd en/of geïntegreerd naar één enkel Identity Platform. Volledig afgeschermd van de eindgebruikers werden ook de eerste hybride exchange infrastructuren opgezet ter voorbereiding van de Europese Notes migratie. De Notes data werd geëxporteerd naar een datacenter, waarna er een mailmigratie van 3.000 mailboxen geautomatiseerd op onze on-premise exchange terecht kwamen om nadien in de cloud te belanden. Naarmate deze migratie ten einde liep ben ik dan zelf begonnen met de herhaling van dit hele verhaal voor de regio Azië…

Zoals je ziet, bij Spikes ben je als consultant niet onder één hoedje te vangen. Zie jij je in de toekomst soortgelijke trajecten als hierboven beschreven begeleiden? Bij Spikes zijn we dit jaar nog op zoek naar drie toffe en gemotiveerde collega’s. Dus misschien versterk jij binnenkort ons team wel!

Jasper Bernaers,
Hybrid Cloud Infrastructure Consultant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s