Aside

Spikes @ Italiaan!

20160613_164641000_iOS

Komende zaterdag spelen onze Rode Duivels hun, hopelijk nog niet beslissende, tweede wedstrijd tegen Ierland op het EK 2016 in Frankrijk. Hopelijk nog niet beslissende, want als Zweden de bovenhand haalt van Italië en wij er niet in slagen de Ieren een nederlaag aan te smeren dan mogen onze helden met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hun Vuitton tasjes inpakken.* En het belooft een lastig karwei te worden daar in Bordeaux, want ze zullen het ditmaal zonder hun Spikes achterban moeten doen…

Ook wij konden, ondanks een zelf in elkaar geknutseld fandorp, afgelopen maandag het tij niet keren. We wisten het nochtans zeker: we moesten en zouden die avond Italiaan eten! Zo gezegd, zo gedaan. We bestelden pizzabodems, lieten Italiaanse ingrediënten en specerijen aanrukken en verwarmde het hele WAW gebouw met een heuse pizza oven.

We voelden dat het een lastige partij zou worden en besloten daarom het zekere voor het onzekere te nemen. De Rode Duivels werden tijdens een FIFA tornooi aan een stevige opwarming onderworpen. Een 1-0 zegen tegen Italië – daarvan getuige onderstaande foto – gaf ons het vertrouwen waar we naar op zoek waren. De pizza leek gebakken, de drie punten lagen binnen handbereik.

Een pizza oven met een capaciteit van vier pizza’s diameter 30 centimeter? “Dan kan men al eens Italiaan eten!”, hoor ik u denken. Dat klopt! Wij deden dan ook met veel plezier – én smaak! – onze duit in het zakje. Alleen vergaten de Duivels dat 800 kilometer verderop ook te doen. Zoutloos voetbal is al wat we te zien kregen. Wat dan weer niet van onze antipasti gezegd kon worden, soit…

We proberen het dit weekend in ieder geval nog een keer. Maar dan met Guinness. Als het met eten niet lukt, dan gooien we het maar beter over een andere boeg… Op hoop van zegen!collage-2016-06-15

*De aandachtige lezer merkt uiteraard op dat een overweldigende overwinning, in combinatie met het nieuwe systeem waarbij de vier beste derde ploegen van iedere poule eveneens doorgaan, ook beslissend zou kunnen zijn in positieve zin. Maar daar gaan we hier, gezien het zeer matige voetbal van afgelopen wedstrijd, gemakkelijkheidshalve even niet van uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s