Status

#NotJustTechnology

Music

‘The Benefits of Technology. Not Just Technology!’ Het lijkt wel een mantra die bedacht is tijdens een brainstormsessie in de glazen gebouwen van Microsoft HQ in Redmond. Zou best kunnen – wij waren er helaas niet bij -, maar het neemt niet weg dat we er hier bij Spikes rotsvast in geloven.

Toegegeven, het klinkt ietwat wollig. Een kleine toelichting is dus misschien wel op z’n plaats. Op donderdag 16 juni waren onze klanten van VK Architects & Engineers te gast bij Kirsten Lemaire op StuBru. Niet om de bouw van een nieuw ziekenhuis, woonzorgcentrum of KMO park toe te lichten, wel om hun favoriete platen aan te vragen.*

Kirsten vroeg zich niet onterecht af hoe al die voorkeurstemmen verzameld werden. Werd er met pen en papier rondgegaan? Kon iedereen een mailtje sturen naar één centraal e-mailadres, waarna iemand zich bekommerde om het vergelijken en het optellen van al de verschillende antwoorden? Niet dus. De ingenieurs van VK hadden een andere, veel eenvoudigere oplossing voor handen…

Een aankondiging van het initiatief op Yammer, een Excel bestand in de cloud, waar iedereen de titel van zijn of haar favoriete plaat in kwijt kon, en een Chinese vrijwilliger die Kirsten te woord wilde staan. Problem solved! Akkoord, aan die laatste hebben we met Spikes iets minder verdienste. Maar we kijken wel met veel voldoening toe hoe VK Architects & Engineers de kracht van Yammer en de cloud inzetten!

Dit voorbeeld illustreert overduidelijk hoe, door de inzet van de juiste technologie, medewerkers gestimuleerd kunnen worden om zelf initiatieven te lanceren die impact hebben en de betrokkenheid vergroten. We zijn met Spikes dan ook trots dat we hier dag in dag uit rechtstreeks aan kunnen bijdragen!

*Bedankt Lieven voor ‘Go’ van Moby. Uitstekende keuze. Made my Thursday!

Beluister Music @ Work hier opnieuw (het bewuste fragment begint op 18:20).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s