Als het rijmt…

Wat als? Wat als Spikes wil groeien en jonge, getalenteerde mensen óók willen – euhm – groeien? Simpel, dan slaan voornoemde de handen in elkaar om samen – inderdaad! – te groeien. Mutualisme heet zoiets in de biologie. En vanaf 23 mei dus ook in IT.

Als het rijmt, dan is het zo! Zeg dat ons bomma het gezegd heeft! En dus startte Levi op maandag 23 mei als arbeids- en organisatiepsycholoog op een zucht bij Spikes om onze HR Enthusiast Dominique te ondersteunen bij het verder uittekenen van het rekruterings- en onboardingsproces. Want… Om verder te kunnen groeien heb je als organisatie nood aan structuur. Dit rijmt dan wel niet, toch is het zo. De leuze van mijn bomma blijft – voorlopig althans – overeind, oef!

Reporter ter plaatse: “Genoeg over ons bomma nu en meer over Levi. Levi, wat vond je van de voorbije vijf weken hier bij Spikes?”

De afgelopen vijf weken zat ik letterlijk en figuurlijk in de business seats op Spikes. Letterlijk, want ze hebben hier erg ergonomische stoelen. Maar zeker ook in de figuurlijke zin, aangezien ik alles van op de eerste rij mocht meemaken. Het werk dat ik deed had betrekking op een aantal essentiële processen die voor Spikes noodzakelijk zijn om verder te kunnen groeien. Hier mee structuur in kunnen aanbrengen gaf me zeer zeker voldoening.

Reporter ter plaatse: “Jouw achtergrond in psychologie strookt niet meteen met de core-business van Spikes. Hoe valt dit te rijmen?”

Ik ben van nature erg geboeid door menselijke interactie en beslissingsprocessen in de meest ruime betekenis. Vandaar ook mijn keuze om psychologie te gaan studeren. Spikes is én blijft natuurlijk wel een IT bedrijf, maar de achterliggende doelstelling is steeds mensen beter met elkaar te laten samenwerken. Door deze focus op de functie van technologie en niet op de technologie an sich had ik zeker niet het gevoel dat ik in een super technisch bedrijf binnenkwam. Daarbij komt dat mijn taak zich voornamelijk toespitste op de HR aspecten binnen Spikes en niet op de technologieën die ze gebruiken om hun klanten verder te helpen.

Reporter ter plaatse: “Lukte het om, als vreemde eend in de bijt, snel je plaats te vinden in ons team?”

Absoluut! Spikes gebruikt Yammer als intern communicatieplatform. Dit maakt dat je snel kan aansluiten bij activiteiten die georganiseerd worden. Zo supporterden we samen op het werk voor onze Rode Duivels tijdens hun eerste wedstrijd op het EK en ging ik al klimmen met een collega. Maar ook los van Yammer, is de sfeer hier opperbest. Dit kan ook moeilijk anders als je over de middag samen Kubbs kan gaan spelen. [lacht]

Reporter ter plaatse: “Spikes is als jonge organisatie niet meteen hiërarchisch georganiseerd. Zou te veel structuur niet kunnen conflicteren met onze huidige cultuur – ons Spikes DNA?”

Levi: “Dat Spikes een erg vlakke organisatie is heb ik aan den lijve mogen ondervinden. Al in de eerste week ging ik op de koffie bij jullie CEO Marc Dries. Ik denk dat structuur niet noodzakelijk hoeft te leiden tot doorgedreven hiërarchie. Ook vlakke organisaties zijn gebaat bij structuur. Processen zijn een aaneenschakeling van beproefde recepten die hun deugdelijkheid in het verleden al bewezen hebben en waarbinnen iedereen weet waar hij of zij voor verantwoordelijk is. Deze duidelijkheid moet mensen net de ruimte geven om meer van datgene te doen waar ze goed in zijn en energie van krijgen.”

Reporter ter plaatse: “Tot slot… Wat neem jij – buiten een Spikes bic – mee uit de afgelopen vijf weken?”

Levi: “Het voornaamste…? Hoe je als organisatie een aangename werkomgeving kan creëren. Vanuit mijn ervaringen met het management onthoud ik dat Spikes er wil zijn voor haar klanten, maar mogelijks nog meer zorgt voor haar eigen mensen. Op vijf weken heb ik pizza’s gebakken, bijna een FIFA tornooi gewonnen, België zien onderuit gaan, (weer bijna) een Kubbs partijtje gewonnen en een fietstocht langsheen de groenste parken van Antwerpen gemaakt. En ik vergeet waarschijnlijk nog wel een paar dingen. [twijfelt] ‘Work hard, play harder’, ik weet het, ’t is een huizenhoog cliché, maar is hier zeker niet uit de lucht gegrepen!”

Blog.Spikes

Een reactie op “Als het rijmt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s