Vijf must reads voor deze zomer

Copyright Editorialrxpress

Copyright Editorialrxpress

De zomer staat voor de deur! Dit is voor de meeste mensen de ideale periode om zich te verliezen in een goed boek. Even geen naderende deadlines, veeleisende klanten of kilometerslange files meer, zodat je eindelijk de kans ziet om dat ene boek, dat al maanden stof ligt te vergaren op je nachtkastje, de nodige aandacht te geven.

Voor diegene die nog op zoek zijn naar enkele titels om hun must read lijstje aan te vullen, zie hier de tips van onze CEO/boekenworm in bijberoep. Niet meteen luchtige strandlectuur zoals je zal merken, maar voor de meerwaardezoekers onder ons ontegensprekelijk een bron van inspirerende inzichten.

1) Team of Teams – Stanley McChrystal

Generaal op rust Stanley McChrystal geeft in dit boek een inkijk in de inzichten die hij haalde uit zijn periode als internationaal bevelhebber in Afghanistan. Samen met de lezer gaat hij op zoek naar de verschillende ingrediënten die een team succesvol maken. Maar wat wanneer het team zodanig veel mensen telt dat fysieke interactie onmogelijk wordt en de performantie van het team ondermijnd geraakt? Geboeid door het antwoord op deze vraag? Dan is ‘Team of Teams’ vast en zeker een aanrader voor jou!

“We have moved from data-poor but fairly predictable settings to data-rich, uncertain ones.” – Stanley McChrystal

Bekijk volgende WSJ Viewpoints Breakfast voor meer informatie.

2) Quiet – Susan Cain

Of het nu gaat om opslag vragen aan je baas of om het bestellen van een pintje op de festivalweide aan een overvolle biertoog, vaak loont het de moeite om je stem te laten horen. Jouw baas gaat immers niet zo maar naar je toekomen om te vragen of je aan het einde van de maand misschien wat meer zou willen verdienen. Evenmin komt die jobstudent achter de biertoog vanzelf met het juiste aantal pintjes aandraven. Soms lijkt het wel alsof extraverte personen hierdoor een stapje voorsprong hebben op hun minder fortuinlijke soortgenoten. Maar is deze discriminatie terecht? Introverte mensen hebben heel wat kwaliteiten die jammer genoeg maar al te vaak onopgemerkt blijven. Herkenbaar? Lees dan Susan Cain’s werk over de kracht van introverte mensen!

Bekijk volgende TED Talk voor meer informatie.

3) How Google Works – Eric Schmidt

Oprichter en ex-CEO van Google Eric Schmidt rijkt in zijn boek ‘How Google Works’ enkele interessante inzichten aan met betrekking tot de gewijzigde machtsverhouding tussen consumenten enerzijds en bedrijven anderzijds. Door het ontstaan van het internet is eerstgenoemde beter dan ooit geïnformeerd. Daar waar sommige bedrijven vroeger gebruik konden maken van de asymmetrische informatie tussen consument en producten, is deze marge de dag van vandaag flinterdun. Hoe kunnen bedrijven hieraan het hoofd bieden? Simpel… Door een superieure value proposition en door het aantrekken van smart creatives! Say what?! ‘How Google Works’ lezen is de boodschap!

“Innovative people do not need to be told to do it, they need to be allowed to do it.” – Eric Schmidt

Ga naar howgoogleworks.net voor meer informatie

4) Getting Teams Done – Diederick Janse & Marco Bogers

Zelfs al beschikt jouw team over de beste professionals die je je kan wensen, dan nog is de kans groot dat de samenwerking af en toe spaak loopt. Dit leidt onvermijdelijk tot spanningen, de welke op hun beurt weer aanleiding geven tot een sub-optimale samenwerking. Je komt aldus in een vicieuze cirkel terecht die maar moeilijk te doorbreken valt. ‘Getting teams Done’ vertrekt vanuit de Holacracy methode om ontstane spanningen om te zetten in constructieve veranderingen. Holawablieft? Is jouw interesse gewekt bij de woorden ‘spanningen’ en ‘constructieve veranderingen’? Dan is dit boek hoogstwaarschijnlijk voor jou een echte page turner!

Ga naar gettingteamsdone.nl voor meer informatie

5) De 5 Frustraties van Teamwork – Patrick Lencioni

In dit toegankelijk en praktisch erg toepasbaar boek gaat Patrick Lencioni op zoek naar een model voor het ontstaan van strubbelingen in teamwerking. Gebrek aan betrokkenheid en het afschuiven van verantwoordelijkheden zijn ergernissen waar menig werknemer mee worstelt. Hoe ontstaan deze frustraties? En bestaan er manieren om ze in een vroeg stadium reeds in de kiem te smoren? Lencioni is oprichter en directeur van het consultancy bedrijf The Table Group dat organisaties wereldwijd ondersteunt om weer gezonder te worden. Zijn inzichten werden gebundeld in verschillende boeken die samen al meer dan een miljoen keer werden verkocht. Beslist dat daar een aantal bruikbare inzichten tussen zitten!

Bekijk hier Het Model van Lencioni dat wordt besproken in zijn boek

We wensen je alvast een letterrijke zomer toe!

P.S.: We gaven maar liefst 50 exemplaren van bovenstaande titels weg aan de lezers van onze nieuwsbrief. Wil jij in de toekomst ook kunnen profiteren van onze acties? Schrijf je dan via deze link in voor onze newsletter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s