Status

Van jobstudent naar fulltime Spikee!

Ik (Jolien Van de Vliet) heb tijdens mijn studententijd voornamelijk studentenjobs in de horeca gehad, zoals de meeste studenten, denk ik. Van mensen verwelkomen, tot soep serveren en achter de bar staan, ik heb het allemaal gedaan… En ik had er na 4 jaar dan ook schoon genoeg van. In mijn vijfde en laatste jaar aan de Universiteit Antwerpen was het tijd voor iets anders. Ik ging op Erasmus.

Toen ik terug kwam in januari had ik een duidelijk doel voor ogen: Ik wilde bijleren. En dan heb ik het niet over met een half oog het hoorcollege proberen volgen of mijn cursus lastminute van buiten te knallen. Ik wilde relevante ervaring op doen. Dus ging ik op zoek naar een studentenjob voor het tweede semester die me op de werkvloer wat kon bijbrengen.

Gezocht… en gevonden!

Toen ik met Dominique kwam praten over de job voor ‘Recruitment Assistant’ zette ik letterlijk mijn eerste stapjes op de werkvloer. Enkele dagen later, op woensdag, begon mijn eerste werkdag. Ik leerde met Dynamics CRM werken en begon met nieuwe kandidaten toe te voegen die gerekruteerd waren op jobbeurzen. Naast dit administratieve werk mocht ik mee nadenken over hoe we nieuwe juniors zouden kunnen aantrekken bij Spikes. Waarom zouden schoolverlaters bij Spikes beginnen werken? Hmm..

Als soon-to-be schoolverlater dacht ik vooral aan de leuke werksfeer, aan de mogelijkheid tot flexwerk, maar ook zeker aan de technische expertise die Spikes te bieden heeft als Microsoft-partner. Zo kwamen we tot het idee van een JobCafé te organiseren. Om het doelpubliek hiervan te bereiken, werkten we samen met MarketingFizz een e-mailcampagne uit. Erg leuk om hier samen met Dominique mee over na te denken en te zoeken naar raakpunten met wat ik op de universiteit allemaal had geleerd.

Als rekruteringsassistente was het natuurlijk ook de bedoeling dat er nieuwe collega’s werden gerekruteerd en hierbij hoorde bijvoorbeeld op LinkedIn op zoek gaan naar interessante profielen. Last but not least hield ik de sociale media van Spikes bij zodat de buitenwereld kon meegenieten van het reilen en zeilen van de ‘Spikees’.

Het was me een erg leerrijke, maar vooral super leuke werkervaring. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en weet je wat het allerbelangrijkste is? Ik heb er een vast contract als Juniors Business Innovation Consultant aan overgehouden! Deze functie ligt in lijn met mijn diploma en interesses! Ik kijk er enorm naar uit om op 3 oktober fulltime te starten bij Spikes!

P.S.: Wil jij je ook graag nuttig bezighouden als jobstudent? Denk zeker aan Spikes! Neem contact op met Dominique via jobs@spikes.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s