Video

Is je gezondheid niet veel soeps? Spikes doet er wat aan!

Het is al langer geweten dat we met z’n allen veel te lang zitten en te weinig bewegen. Dit is voor onze Spikees in hun zittende kantoorjob vaak niet anders. Nochtans is bewegen niet alleen interessant om spieren te kweken of op gewicht te blijven. Voldoende bewegen scherpt zowel je brein als je mogelijkheid tot leren en informatie verwerken. Professor Meeusen van de VUB licht het verder toe in dit artikel.

Bij Spikes bekommeren we ons om de ‘well-being’ van onze werknemers. Omdat dit iets dat op constante basis van belang is, maken we gebruik van Officevibe. Dit is een soort werknemerstevredenheidstool die wekelijks peilt naar onder andere  ‘happiness’ van onze Spikees. 

wellnessWe merkten de laatste maanden dat collega’s zichzelf een slechte score gaven op vlak van eetgewoonten en beweging! Hoogtijd om als werkgever ons steentje bij te dragen! En wat blijkt? De cijfers van ‘eating habits’ zijn fors gestegen in november. Hoe dat zo gekomen is? Buiten het feit dat Spikes dagelijks vers fruit en noten voorziet, lekker fris water en andere drankjes, voorzien we onze hardwerkende Spikees sinds november elke dag van verse, lekkere soep op kantoor! Zo kunnen we al zeker zijn dat ze gezond lunchen!

We raden onze werknemers ook aan om de trap te nemen naar de 6de verdieping, een middagwandeling te maken of we steunen samen het goede doel en nemen deel aan de Warmathon. Maar je ziet dat we daar nog een tandje moeten bijsteken. Als je tips hebt om het ‘bewegingscommitment’  van onze Spikees te verhogen, laat maar weten!

Niet alleen fysieke gezondheid is van belang voor ons. Je emotioneel goed voelen in je job is minstens of zelfs nog belangrijker. Daarom werken wij met flexibele werkuren, proberen we stress te vermijden en bieden we de mogelijkheid om van thuis te werken. Ook de collegiale sfeer houden we in stand door zeer regelmatig activiteiten te organiseren.

Check in onderstaand filmpje hoe is soeptafereel eruit ziet en hoe gelukkig onze Spikees wel niet zijn met de dagelijks verse soep!

 

Een reactie op “Is je gezondheid niet veel soeps? Spikes doet er wat aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s