Jumpstart 2017!

Op 21 januari werden alle Spikees uitgenodigd voor de Jumpstart 2017. De locatie voor dit jaar, “The Happy Room” in Wijnegem, was opnieuw zorgvuldig uitgekozen: een inspirerende locatie waar we in de industriële setting van een oude Gistfabriek even konden terugblikken op 2016 en vooruitkijken naar 2017.

Wanneer iedereen na een ontbijt en meerdere koffies terug wat energie en kleur had gekregen (de collega’s van “De Limburg” hadden er namelijk al een lange autorit opzitten…) ging de dag vroeg van start met een inspirerende spreker: Olivier Van Duüren. Op basis van een “fitness test” kon iedereen ontdekken waar hij zich bevond in het dualarity quadrant: val je in de healthy, mature, scared of injured zone…? Alles wordt beschreven in zijn boek, The Dualarity – Your Personal and Business Transformation.

Verder werd er tijdens de voormiddag teruggeblikt op de voorbije jaren. Marc² (ons CEO enspikes-21 Managing Partner luisteren beiden naar de naam Marc…) schetsten als eerste in een kort interview de historiek, evolutie en hoogtepunten van de afgelopen jaren. Hoe kwam Spikes tot stand? We wisten reeds dat we 5 keer verhuisd waren maar dat Marc² elkaar ondertussen al meer dan 30 jaar kennen, was voor sommigen een verrassing… Echte jeugdvrienden dus? 🙂

Vervolgens werden we  in groepjes verdeeld volgens het jaar van onze indiensttreding, we dachten na over de grootste wijzigingen binnen Spikes. Opvallend was het groot aantal groentjes die in 2016 van start zijn gegaan. Bij het aanhoren van de wilde verhalen uit de “cowboyjaren” van Spikes, moest ik dus mijn verbeelding laten spreken… De verbazing was vooral groot toen we te horen kregen dat er vroeger ook “Tuesday-cafés” bestonden…?! Misschien een concept dat we terug moeten invoeren… of zijn de pintjes op vrijdag aan onze bedrijfstoog al meer dan genoeg?

Na een heerlijke gezonde lunch en na de verplichte Jump-foto’s die jaarlijks genomen worden tijdens de Jumpstart, was het tijd om ons op de toekomst te richten.

De namiddag was gevuld met doelstellingen bespreken, veranderingen toelichten, over de toekomst filosoferen… Veel stof tot nadenken dus! Ik weet dat iedereen benieuwd is hoe dit in de praktijk zal lopen…

Het hoogtepunt was onwaarschijnlijk de onthulling van het nieuwe Spikes logo…! Iedereen was enthousiast, maar veel kunnen we op dit moment nog niet prijsgeven. Daarvoor moet je de volgende blogs lezen!

De dag werd muzikaal afgesloten met een top bandje die covers van bekende een schitterende manier bracht. Maar vooral een beatboxende Spikee zorgde voor heel wat ambiance! Zijn er hier geen filmpjes van…?! We kijken alvast uit naar je optreden tijdens de volgende Jumpstart in 2018, Pieter!

Bedankt voor deze lange maar erg nuttige dag. Ik heb zin in 2017 en geloof dat het een topjaar wordt! Tot volgend jaar,

Joris Antheunissens
Business Innovation Consultant

Foto’s gemaakt door Fools with dreams by Maarten Mellemans! Een ex-collega die op dit moment zijn dromen achterna gaat! Dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s