Onze tweede Spikee in de kijker!

Op donderdag 2/03/2017 had ik een interessant interview met Jasper Bernaers. Omdat hij vanuit Hasselt werkt en ik vanuit Antwerpen  kozen we voor de gulden middenweg ‘Skype’. Mits we allebei in een IT bedrijf werken was dit een logische technologische keuze.

Hey Jasper. Jij werkt hier nu ongeveer 2 jaar. Kan je nog eens kort vertellen waar je mee bezig bent als Hybrid Cloud Infrastructure Consultant?

In ons team, noemt iedereen ‘hybride consultant’, wij bouwen dan ook omgevingen op de infrastructuur van onze klant om ze hierna te onboarden naar Office 365. Daarnaast werken we sterk rond dé digitale werkplaats en Enterprise mobility. Dit is een hele mond vol, maar korter uitgelegd betekent het dat we ons inzetten om een digitale werkplaats aan te bieden voor de gebruiker. Dit op alle mogelijke platformen, op een veilige manier en met alle tools die hij of zij nodig heeft om zijn of haar werk uit te voeren.

Wat is het interessantste dat je tot nu toe gedaan hebt?

Het project voor Etex Services, wat nog steeds loopt tot eind 2017. Etex services is een IT leverancier die zijn diensten aanbiedt aan 150 etex bedrijven. Dit wil zeggen dat zij 10 000 gebruikers op 150 werkplekken te woord moeten staan, en voorzien van de nodige IT tools. In dit project heb ik een volledig assessment van alle gebruikers gedaan, hierna planningen gemaakt op bijvoorbeeld capaciteit en op locatie met als bedoeling om de gebruiker te migreren naar Office 365. Dit volledig geautomatiseerd met end-to-end communicatie naar de eindgebruiker. In parallel werken we actief mee met de klant aan hun digitale werkplaats.

Toen je startte liet je weten dat je een afwisselende job en uitdaging zocht. Is dit wat je bij Spikes gevonden hebt?

Ja, ik vind van wel. Ik kan mij enerzijds verdiepen in techniek en anderzijds in alles wat niet met de techniek te maken heeft. Technische meetings, als in planningsmeetings. Maar ook de interne afstemmomenten om het project uit te bouwen tot waar het vandaag staat. Hierbij komen er meer humane zaken aan bod zodat het technische en het human mooi 50/50 is.

Hoe ben je terecht gekomen bij Spikes?

Via een vacature op LinkedIn. Ik werkte hiervoor bij In2com en ik deed daar interne IT, een project in de integratie en transitie. Daar heb ik veel ervaring opgedaan onder andere voor Office 365. Toen het project bij In2com was afgerond, was ik op zoek naar iets anders. Ik wou graag grote en interessante projecten doen en dit heb ik gevonden bij Spikes.

Wat zou je graag nog in de toekomst bereiken op professioneel vlak?

Ik zou mij graag meer verdiepen in het digitale werkplaats verhaal, zeker op technisch gebied. Verder zou ik graag meer workshops geven. Of bijvoorbeeld in de eerste fases bij verschillende klanten meelopen. Wanneer onze implementaties stabiel zijn kan dit dan overgeheveld worden naar onze support diensten of de klant zijn lokale IT.

Wat maakt dat je voor de IT-wereld hebt gekozen en welke studies heb je gevolgd?

Wat bij mij vooral primeert is persoonlijke interesse in IT, nieuwe technologieën… Ik zit ondertussen al 8 jaar in de IT en ik leer er nog altijd graag over bij. Hoe meer zaken eruit komen, hoe beter. Zo zie ik mee in wat de noodzaak is voor de klant en wat zij hiermee in de toekomst kunnen doen.

Welke elementen binnen het bedrijf geven jou een extra drive om voor Spikes te blijven werken?

Ik vind de flexibiliteit binnen het bedrijf heel belangrijk, zo is het voor mij fantastisch dat ik vanuit het kantoor in Hasselt kan werken. Daarnaast is er ook de goede collegialiteit tussen de collega’s. Ik ben deel van een leuk team waar veel kennis wordt gedeeld en waar de drive zeer goed te voelen is.

Ik heb al een beetje opzoekingswerk gedaan op Yammer, mijn conclusie is dat je precies heel sportief bent. Vertel eens?

Ik loop heel veel en dit al 2 jaar en een half. Sinds juni probeer ik 100km per maand te lopen wat goed lukt. Meestal doe ik dit in blokken van 10 kilometer, maar omdat februari een korte maand is heb ik een extraatje moeten doen. Mijn verste loopafstand is een halve marathon en ik zou in de toekomst graag een volledige marathon kunnen lopen. Tijdens de 10miles hou ik het toch maar op de 16km.

Wat mij ook helpt tijdens het lopen is mijn sporthorloge. Die geeft aan wanneer ik over mijn recordtijd zit en zo krijg ik een extra drive.

Je hebt ook andere hobby’s. Namelijk jouw liefde voor muziek. Kan je hier wat meer over vertellen?

Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in muziek. Zo luister ik graag naar de radio zoals Studio Brussel en probeer ik zoveel mogelijk muziek af te spelen. Ikzelf speel piano, maar nooit met iemand samen. Ik heb vroeger 2 jaar pianoles gevolgd waarvan 1 jaar jazzpiano.

spikes-38
Omdat ik wel graag eens met anderen zou spelen sta ik wel open voor een Spikesband. Zo kan bijvoorbeeld Jurgen gitaar, Pieter beatboxen en Inge zingen. Dit kan eventueel tussen pot en pint besproken worden. 🙂

Wat is het meest memorabele moment dat je tot nu toe hebt meegemaakt op Spikes?

Op professioneel vlak was het mijn eerste project voor Spikes bij Sibelco. Ik deed een assessment van heel hun omgeving wereldwijd samen met Christophe Lambrecht. Het was mijn eerste ervaring bij Spikes en al meteen zo’n groot bedrijf. Gelukkig is alles goed verlopen en mooi afgerond.

Daarnaast heb ik al veel memorabele momenten gehad omdat er veel leuke activiteiten zijn georganiseerd. Het leukste is voor mij om collega’s te ontmoeten en hen beter te leren kennen.  En uiteraard kijken we met de Hasseltse collega’s altijd uit naar onze leuke fat-fridays met kebab!

Bedankt voor je tijd Jasper, ik wens je nog heel veel succes toe!

Wil jij, net zoals Jasper, werken bij ons Hybrid Cloud Infrastructure team?  We hebben momenteel een vacature als Architect, dus twijfel niet en solliciteer nu!

 

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s