Aside

Meisjes, ze maken ons zo zot meneer!

Het leven van enkele vrouwen tussen 50 mannen.

De mannen, zowel jong als oud, zijn in groten getale aanwezig bij Spikes. Niet onlogisch in een IT Consultancy bedrijf. De kloof tussen vrouwen & mannen is hier toch nog duidelijk te merken. HR, rekrutering & administratie? Ja daar vind je enkele vrouwen terug. Maar toch hebben wij ook 2 vrouwelijke developers en enkele vrouwelijke business consultants! Sinds de komst van onze nieuwe HR Manager Inge vertegenwoordigen wij toch 15% van het personeelsbestand!  Buiten dat wij dat merendeels van de tijd enorm gezellig vinden hebben wij als vrouwen toch ook enkele overlevingstactieken bedacht :-). internationale vrouwendagHet is organisch gegroeid maar ondertussen vind je ons meestal terug aan dezelfde tafel. Helemaal achteraan in ons kantoor in Antwerpen  (oops sorry flexwerkplek)! Zo steunen we elkaar instinctief en praten we graag over vrouwenzaken en het huishouden. Belangrijke levensvragen passeren hier regelmatig de revue. Hoe vaak was jij je haren? Strijk jij je lakens, Hoe doe jij dat, fulltime werken en toch de kindjes thuis op tijd gezond eten geven? Wat kook jij vanavond?
Al gebeurt het regelmatig dat de mannen hier minstens even graag over meepraten!

Als tweede tactiek kunnen we altijd bij elkaar terecht voor vertrouwelijk weetjes over ons privéleven en babbeltjes over ons al dan niet bestaande liefdesleven. Als je 8h per dag op kantoor samenwerkt moet je toch wat kunnen ventileren?
Uiteraard hebben we hier soms input nodig over hoe mannen hierover denken zodat we hen beter kunnen begrijpen. Bij deze zijn onze mannelijke collega’s dus ook uitgenodigd om deel te nemen aan onze gesprekken :-)!

Natuurlijk zijn er heel erg veel positieve zaken aan onze Spikee mannen. Ze zorgen voor een leuke sfeer en vertellen vaak (sarcastische) mopjes (waar ik niet altijd met mee ben). Ze helpen ons met technische problemen aan onze computer en staan altijd klaar om de zware spullen voor ons te dragen. Verder is het aangenaam om met hen samen te werken daar ze weinig drama maken en niet vaak ‘te’veel praten waardoor ons werk niet blijft liggen! Maar zaken opkuisen, de handdoeken verversen, de frisdrank aanvullen als ze het laatste blikje uit de ijskast pakken, eens vragen hoe het weekend is geweest? Nee dat doen zij gewoon niet!

16864667_1286862238046066_5264276129019754143_n

Dus wat zouden zij zijn zonder ‘ons’ als vrouwen? Wij die elke dag de afwasmachine inladen, wij die ervoor zorgen dat er goed geluisterd wordt en wat vaker doorvragen, wij die ervoor zorgen dat ze moeite doen om net dat tikkeltje deftiger gekleed te komen, wij die op tijd de bureaus opruimen, … Want zeg nu zelf? Een kantoor met enkel mannen, daar zit niemand op te wachten!

Hierbij een dikke pluim voor alle vrouwen bij Spikes, maar ook voor de vrouwen die onze Spikee mannen thuis goed verzorgen zodat zij elke dag zo TOP kunnen presteren!

Bedankt Githa, Sarah, Jolien, Inge, Dominique, Salina, Karolien, Marjolein, Kathleen, Pascale, Nevin, Loubna & uiteraard mezelf Michelle!

DSC_6057-Edit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s