Een Business Innovation Consultant in de kijker!

Vorige week donderdag interviewde ik Sven De Cock, een Business Innovation Consultant bij Spikes. Sven werkt hier nu bijna 4 jaar. Ben jij benieuwd naar zijn interesses en waar hij zich mee bezig houdt op het werk? Lees dan snel verder!

Hey Sven, fijn dat ik jou mag interviewen vandaag. Je bent een Business Innovation Consultant, aan welk project(en) werk jij op dit moment?

Ik ben bezig met een project bij Denys Bouwfirma. Het is een bestaand Intranet SharePoint project waar ik samen met Danny Cloots (O365 Developer) aan werk. De bedoeling is om daarin enkele nieuwe functionaliteiten te implementeren.

Dit project vindt plaats in nauwe samenwerking met de IT-manager en kwaliteitscoördinator van Denys. De kwaliteitscoördinator is bij hen de SharePoint verantwoordelijke, dit wil zeggen dat hij de vragen bundelt die vanuit de firma komen en deze verder communiceert naar ons. Zo krijgen wij telkens nieuwe projecten. Het meest recente hiervan is een Extranet voor hun toeleveranciers. Bovendien is er een correspondentie functionaliteit waarmee Denys brieven kan scannen en die op de juiste interne/externe sites worden geplaatst.

Wat is/was het leukste project waar je aan meegewerkt hebt?

Een langlopend project bij Bekaert Textiles, omdat het zo allesomvattend was. Ik deed zowel het change management als de opleidingen rond Office 365. Verder bouwde ik ook enkele intranetsites op voor specifieke afdelingen.

Het leukste voor mij is om te kijken wat de standaardoplossingen zijn vanuit Office 365 om de klant verder helpen. Dit is natuurlijk niet zo leuk voor de developers 😊.

Wat zijn de belangrijkste zaken die je na 4 jaar hebt bijgeleerd bij Spikes?

Ik heb vooral geleerd om nog meer oog te hebben voor mensen en de relaties tussen mensen. Hierbij denk ik vooral aan relaties met klanten. Als consultant moet ik meevoelen met de klant of ze tevreden zijn van mijn diensten en de diensten van Spikes. Een goede band met de klant is van groot belang.

Daarnaast heb ik uiteraard niet stilgezeten en heb ik mijn technische skills verbeterd rond Office 365. Dit vooral via e-learning en technische blogs.

Welke meerwaarde brengt Spikes voor jou?

De grootste meerwaarde is zonder twijfel de balans tussen werk en privé! Je krijgt op Spikes veel autonomie om dingen te regelen en uit te voeren. Zo kan je zelf afspraken maken met klanten en kan je in bepaalde mate ook je werk zelf regelen.

Als tweede is het een job met veel afwisseling bij klanten. Dit zorgt voor een manier van aanpak die voor elke klant verschillend is. Zo moet je bij elke klant rekening houden met een andere cultuur en specifieke gevoeligheden. Dit maakt mijn job heel uitdagend en leuk.

Als laatste is het voor mij belangrijk dat Spikes altijd mee wil met de nieuwste technologieën binnen Microsoft. Hierdoor kunnen we constant kunnen bijleren, experimenteren en dit vervolgens ook op projecten toepassen.

Hoe zou je graag nog groeien in de toekomst?

Naast datgene wat ik nu doe, zou ik graag meer rond Change Management werken. Dit is zeer boeiend om mee te nemen binnen het huidige O365 Productivity team waar ik nu in werk. Die praktijk koppelen met onze nieuwe service rond “ Left Dimension”, is een leuke nieuwe uitdaging. Dit wil zeggen dat de cultuur van een bedrijf gemeten wordt en op basis daarvan de keuze voor O365 tools bepaald wordt. Zo kan je de manier waarop we change management inzetten aanpassen aan de cultuur. Jolien Van de Vliet en Joris Antheunissen zullen hier meer over vertellen op de Biwug van 28/3/2017. Zeker komen dus!

Bovendien zijn er recent enkele PowerBI projecten gestart waar ik aan meehelp. Een nieuwe competentie die ik uit pure eigen interesse heb geleerd en waarvoor nu meer en meer opportuniteiten komen. PowerBI is een programma waar je datatabellen uit verschillende bronnen mee kan halen, modelleren, met als doel er interactieve rapporten mee maken. Het kan een enorme meerwaarde opleveren voor klanten, zeker nu een een PowerBI webpart in het nieuwe sharepoint framework zit!

Waar heb je gewerkt voor je bij Spikes kwam werken? Waar zitten voor jou de grootste verschillen?

Ik heb lang gewerkt bij hetzelfde bedrijf, maar wegens een reorganisatie ben ik moeten vertrekken.

Het eerste grote verschil is dat we in dat bedrijf de producten vooral zelf bouwden. Op Spikes leveren we diensten met bestaande Microsoft Producten. Als tweede krijg ik bij Spikes veel meer vrijheid en verantwoordelijkheid, wat ik als heel positief ervaar. Als laatste is er een grote openheid voor nieuwe ideeën, verbeteringen en innovaties. Je kan steeds zelf met een suggestie binnenwandelen en in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden.

Wat zou Spikes nog kunnen verbeteren voor jou? Als werkpunten?

Een kantoor in het Gentse of rond West-Vlaanderen zou voor mij super zijn. Misschien nog wat meer mensen aanwerven van die regio en dan praten we er nog eens over 😉. Ook komen er steeds meer klanten uit deze streek.

Ik heb gelezen op Yammer dat je twee kindjes hebt en hier graag veel tijd mee spendeert. Valt de job als Business Innovation Consultant goed te combineren met het gezinsleven?

Mijn kinderen zijn 6 jaar en 7 jaar. Het blijft voor mij en mijn vrouw een grote puzzel maar door de flexibiliteit vanuit Spikes en een goede planning is het allemaal te regelen. In de mate van het mogelijke houden ze op Spikes ook rekening met je woonplaats en je project.

Verder las ik over hobby’s zoals wandelen en zwemmen, heb je hier nog genoeg tijd voor?

Ik kan hier nog te weinig tijd voor maken door de groeiende files en de activiteiten van mijn kinderen. Zo is het vaak puzzelen voor wat extra tijd. Ik neem de kinderen soms mee om te zwemmen, maar ze zijn nog te jong om alleen te laten hoewel ze al wel goed kunnen zwemmen. Naast de bovenstaande hobby’s, lees ik veel. Het liefst boeken over sciencefiction of cultuur en management. Ik heb ook een tuin die ik graag onderhoud.

Wat is jouw meest memorabele moment bij Spikes?

Voor mij was dat het feestje voor het 10-jarig bestaan van Spikes, ongeveer 4 jaar geleden.  Ik werkte nog maar pas in het bedrijf en ik was echt onder de indruk. Het was een heel chic feest met lekker eten en een liveband. Daarnaast zijn er ook de vele Tuesday Cafés. Ik vind het leuk om dingen te doen met collega’s buiten het werk wat ik anders niet zou doen.

Tot slot was de slipcursus voor mij een groot succes. Misschien dit nog eens terug organiseren met alle nieuwe en jonge werknemers?

Bedankt voor je tijd Sven! Voor mij is het heel leuk om te horen waar de collega’s bij Spikes elke dag mee bezig zijn!

Wil jij net zoals Sven, veel afwisseling in je job, gepaard met een grote flexibiliteit van je werknemer? Bekijk dan hier onze vacature als Business Innovation Consultant!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s