Een SAM* in de kijker!

Sinds deze week *Service Area Manager en daarom was het tijd voor een interview met Ben van Mol! Dit groentje bij Spikes vertelt jullie graag meer over zijn werk, hobby’s en interesses.

Goedemiddag Ben, leuk dat je wat tijd wilde vrijmaken vandaag! Hoe bevalt Spikes jou na 4 maanden?

Heel goed, ik vind het een leuke werkplek met veel nieuwe ideeën en dat spreekt mij erg aan. Ik heb de kans gekregen om al heel verschillende projecten te doen en ik heb veel nieuwe mensen ontmoet waardoor Spikes mij tot hiertoe zeker bevalt.

Hoe ben je bij Spikes terecht gekomen? Wat zijn de verschillen bij Spikes tegenover je vorige opdrachtgever?

Spikes heeft mij op het juiste moment gecontacteerd, toen ik aan een nieuwe uitdaging op carrièrevlak toe was.

Mijn vorige opdrachtgever was onderdeel van een grotere groep. Deze groep is georganiseerd in heel veel zelfstandige deelbedrijven die vaak vanuit een heel technische benadering een vrij kleine nichemarkt bespelen. Ik heb er 8 jaar lang heel veel technische bagage opgedaan en veel kansen gekregen, maar het was hoog tijd voor iets nieuws.

Spikes gaat veel breder en garandeert aan de hand van een goed uitgewerkte methodiek de meerwaarde van een platform op korte en lange termijn. Onze ambitie is om de digitale werkplek van morgen vorm te geven en daarvoor gebruiken we niet alleen SharePoint, maar trachten we alle bouwblokken uit Office 365 & de Microsoft Azure stack innovatief in te zetten. Daarnaast is Spikes intern ook volop bezig met een ambitieuze transformatie naar een toekomstgericht dienstenbedrijf. Het is leuk om ook daar mijn eigen bijdrage in te kunnen leveren.

Je bent SAM (Service Area Manager) van het Office 365 productivity team, hoe probeer jij je tijd te combineren om zowel SAM te zijn, alsook je eigen projecten uit te voeren?

Als SAM probeer ik nieuwe, leuke projecten binnen te halen en hierop de juiste profielen in te zetten. Mijn team zit vol ambitieuze mensen met elk heel eigen sterktes. Niets is zo leuk om gemotiveerde mensen het beste van zichzelf te zien geven en te zien groeien. Vaak doe ik zo nieuwe ideeën op en zie ik een interessante, andere benadering die ik dan weer kan verwerken in onze standaard aanpak voor projecten.

Om jongere profielen de kans te geven mee te draaien in grotere projecten en kostbare ervaring op te doen, tracht ik ze te koppelen aan meer ervaren mensen. Hiervan ben ik er één. Zo creëren we een veilige omgeving om nieuwe uitdagingen aan te gaan en toch onze klanten goed te bedienen.

Tot slot heb ik bij Spikes een heel duidelijk kader wat me helpt om te focussen op wat belangrijk is voor het bedrijf: onze mensen doen groeien, interessante projecten binnen halen en onze dienstverlening verder verbeteren.

Welke aspecten vind je het leukst en het minst leuk aan je “nieuwe” functie?

Bij Spikes onderging ik al meteen een MBTI persoonlijkheidstest waaruit bleek dat ik als INTP door het leven ga. Wat ook bleek uit deze test is dat ik mijn energie vind in het innovatief bezig zijn. Die creativiteit kan ik bijvoorbeeld kwijt in de uitwerking van projectvoorstellen en het vorm geven van de toekomstige digitale werkplek. Wat voor mij helaas wat meer energie vergt is structuur: aan timesheets en planningen moet ik al wel eens herinnerd worden 😊

Wat vind jij belangrijk als SAM?

Dat ik mensen kan helpen groeien. Ik wil de juiste projecten aantrekken en een leuke en leerzame sfeer creëren binnen mijn team. Verder probeer ik de juiste mensen in te zetten met als doel dat we er als team sterker uitkomen.

Hoe zou je graag nog groeien binnen Spikes?

Ik wil zeker het innovatieve mee blijven vorm geven binnen Spikes en er zo voor zorgen dat we onze klanten beter laten samenwerken. De basisfunctionaliteiten van Office 365 vormen steeds meer een standaard oplossing waar nog weinig uitdaging aan is en dat is goed. Maar als je wat verder kijkt, zie je op Azure een hele waaier aan nieuwe mogelijkheden waar we gisteren alleen nog maar van konden dromen. Aan die kar moeten we met Spikes trekken en voor onze klanten een toekomstgericht kader uitwerken waar de deur voor innovatie open staat.

Ik heb gehoord dat je veel triatlons loopt. Doe je dat nog steeds?

‘Veel’ en ‘loopt’ zou ik vandaag niet meteen meer zeggen. Nee, ik deed het heel fanatiek toen ik nog les gaf. Zo kon je me o.a. in de Iron Man van Oostenrijk, Corsica, Engeland, … zien.

Het is een sport waar je veel tijd in steekt en sinds ik kinderen heb en wat meer met mijn carrière bezig ben, kom ik er niet meer aan toe. Ik ga nog wel af en toe lopen, maar zeker geen 42 kilometer meer. Al blijft het toch wat kriebelen…wie weet!

Is er een samenhang tussen je sport en je werk?

Ja, absoluut! Ik ben een doorzetter en geef niet makkelijk op. Wanneer ik iets graag doe wil ik er volledig voor gaan en dit zowel op sport als op carrière vlak.

Heb je naast lopen nog andere hobby’s?

Ja, ik ben veel met muziek bezig. Ik ben lang geleden begonnen met viool en daarna heb ik gitaar- en drumles gevolgd. Vooral het laatste instrument speel ik nog. Ik heb thuis ook een drumstel waar ik op oefen. Ik speel niet meer in een band, maar ik heb al iets horen vallen over een Spikesband 😊 Daarnaast ga ik af en toe naar een concert. Ik kan in veel muziekgenres wel iets interessant vinden zolang het maar geen schlagers zijn. Zo luisterde ik deze ochtend naar een al wat ouder liedje van dEUS en viel me plots op hoe origineel de drumpartij in mekaar zat. Daar word ik dus gelukkig van 🙂

Je hebt ook twee dochters. Welke belangrijke zaken wil je zeker meegeven in hun opvoeding? Is er naast je job nog genoeg tijd voor je dochters?

Het belangrijkste is dat ze moeten doen wat ze graag doen en dit met veel goesting. Ik ben nogal klassiek opgevoed: zo hoog mogelijk mikken was de boodschap. Ik wil vooral dat mijn kinderen kunnen doen wat ze graag doen en dit met een gezonde passie want ik ben allergisch aan mensen die niet gedreven zijn. De rest komt wel vanzelf!

Ik heb wel vrij veel tijd voor mijn dochters omdat ik vaak alleen met hen ben in de weekends. Wanneer ze bij mij zijn probeer ik er echt voor hen te zijn en doen we leuke uitstapjes. Mijn oudste is 5 jaar en begint de wereld rond zich te ontdekken. Geweldig hoe zo’n kind alles opzuigt en onbevooroordeeld rond zich kijkt.

Als tip wil ik vooral meegeven om je kinderen ook over je werk te vertellen. Ik vind het belangrijk dat ze weten waar hun papa mee bezig is en mijn ‘drive’ mee te geven. Zonder daarom alle details mee te geven wil ik wel dat ze weten (vooral als ze wat ouder zijn) dat ik niet ‘iets’ met computers doe 😊

DSC_0838

Wat was voor jou het leukste moment bij Spikes sinds je hier werkt?

Hiervoor ga ik drie momenten benoemen:

  • De Jumpstart vond ik interessant omdat er daar heel open werd toegelicht hoe er aan de toekomst van Spikes wordt getimmerd. Zo word je aangemoedigd om mee te denken hoe we als bedrijf kunnen groeien.
  • Als tweede was voor mij de MBTI heel leerrijk. Het bevestigde naast heel wat herkenbare persoonlijkheidskenmerken ook waarom ik voor Spikes gekozen heb. Hier draait het echt om de klanten en IT is daarbij zoals het zou moeten zijn enkel ondersteunend.
    Verder probeer ik ook te letten op de verschillende persoonlijkheden binnen mijn team al moet ik toegeven dat daar nog wel wat oefening voor nodig is om te kunnen onthouden wie welk type is.
  • Als laatste kies ik het voortraject voor een project dat we net gewonnen hebben. Door creatief om te springen met alle mogelijkheden die het Microsoft platform te bieden heeft, zijn we er na een intensieve brainstorm samen met onze experten in geslaagd een intelligente werkomgeving te bedenken die perfect aansluit bij de noden van onze klant. De klant was dan ook meteen overtuigd en dat gaf me enorm veel energie!

Wil jij in het team van Ben terecht komen en een Business Innovation Consultant worden? Klik dan zeker verder door naar onze vacatures!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s