Vind sneller een job met de nieuwe feature van LinkedIn!

In december startte Linkedin met een nieuwe feature, die zeer interessant is. Zowel voor werknemers, freelancers als voor bedrijven of recruiters.

Deze feature maakt het namelijk mogelijk om heel duidelijk weer te geven of je openstaat voor een nieuwe job of uitdaging. Wat ook mooi meegenomen is: je status is niet zichtbaar voor je eigen baas, so no awkward situations there!

Als IT profiel ben je zowat het meest gestalkte profiel op Linkedin, vermoed ik. Deze feature geeft je evengoed de mogelijkheid om duidelijk aan te geven dat je NIET op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Het is natuurlijk geen garantie op het niet meer ontvangen van ongevraagde berichten, maar het zou toch wat moeten helpen.

Hoe pak je dit nu concreet aan? Spikes geeft je graag een uitgebreide handleiding:

Ga vanop je homepagina op Linkedin naar de tab ‘Jobs’.

job

Vervolgens kom je op de pagina van ‘Jobs’ en kan je op het vetgedrukte ‘Update my preferences’ of ‘Geef voorkeur aan’, klikken.

update

Er wordt een veld geopend waar je kan ingeven in welke jobs, skills of sectoren je geïnteresseerd bent. Deze kan je ingeven naar wens. Een beetje lager in het veld staat er ‘Let recruiters know you’re open’. Zet deze knop op ‘ON’ als je open staat voor een nieuwe job en op ‘OFF’ als je tevreden bent met waar je zit.

veld

Pas je dit niet aan, dan staat je status automatisch op ‘OFF’ en dat zou natuurlijk een gemiste kans zijn. Het neemt maar 2 minuutjes in beslag, maar kan je wel een heel eind op weg helpen!

Veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s