De jongste Spikee in de kijker!

Op vrijdag 31 april had ik een gesprek met de jongste werkneemster van Spikes, Jolien Van De Vliet. Ben jij benieuwd hoe zij haar eerste werkjaar ervaart bij Spikes? Lees dan snel verder!

Hoe is het voor jou als jongste telg van Spikes?

Leuk! Ik zie er wel het voordeel van in om de jongste te zijn aangezien iedereen steeds wil helpen. Al probeer ik zeker wel mijn mannetje te staan. Daarnaast heb ik de kans om heel veel bij te leren.

Met welk project(en) of klanten ben je momenteel bezig?

Het “Innovation Portal”-project voor Sibelco. Dit is één van de vele projecten voor Sibelco dat Spikes doet. Het is een portaal waarin kennisdata (ideeën en kennis) uitgewisseld en in kaart gebracht kan worden binnen Sibelco.

Ik doe voor dit project de functionele analyse. Dit houdt in dat ik kijk wat het bedrijf juist nodig heeft bij hun oplossing – in dit geval het “Innovation Portal”. Hiervoor doe ik workshops samen met de klant, waaruit ik de nodige informatie haal. Vervolgens analyseer en verwerk ik deze informatie, zodanig dat er een duidelijke afbakening ontstaat van wat er allemaal in het project zal worden opgenomen. Zo is het zowel voor de klant, als voor de developers in een volgende fase duidelijk wat er allemaal gebouwd zal worden.

Het is de eerste keer dat ik een functionele analyse doe en veel verantwoordelijkheid krijg. Daarom vind ik het heel leuk.

Je bent hier als jobstudente binnengekomen, voelt het anders nu je hier echt werkt?

Ja, eigenlijk wel. Als jobstudent lag de nadruk voor mezelf voornamelijk op het “student”-gedeelte, terwijl ik me nu volwaardig op de arbeidsmarkt bevind. Daardoor ben ik zelfzekerder en durf ik meer input te geven.

Je hebt geen IT gestudeerd, wat spreekt je zo aan in de job?

Het analyseren van een probleem en samen met de klant naar de beste oplossing zoeken. Ook het verbeteringsproces hiernaartoe om zo mensen en culturen beter te laten samenwerken. Ik vind voornamelijk de business en menselijke kant van IT erg interessant.17916335_10212433933984070_112859945_o

Werd je goed begeleid als junior?

Op dit moment wordt er veel rekening gehouden met mijn wensen. Tijdens mijn feedbackgesprek kwam naar boven dat ik graag meer ownership had. Als gevolg kreeg ik het project bij Sibelco. Ben is op papier de functioneel analist, maar ik krijg bijna alle taken door. Hiervoor ben ik mijn team heel dankbaar.

Waarom is Spikes een meerwaarde voor jou?

Eerst en vooral voor de leuke collega’s! Daarnaast vind ik de work-life balans ook prettig. Ik kan alles goed combineren en zo had ik nog wat vrijheid na mijn studententijd. Er is ook veel afwisseling binnen Spikes, zo heb ik al mee kunnen werken aan verschillende projecten van Intranet tot Extranet en van een standaardoplossing tot een custom-made applicatie. Ik denk dat er bij Spikes oprecht rekening gehouden wordt met de groei van elke werknemer.

Hoe voel jij je als vrouw in een mannenteam?

Goed, ik heb een leuk en rustig team. Soms mag er wel wat meer vrouwelijk getater zijn, maar er is natuurlijk geen drama 😊.

Wat wil je graag nog bereiken in de toekomst?

Een project van begin tot einde zelfstandig en goed afronden. Ik zou in de toekomst graag meerdere verantwoordelijkheden krijgen, zodat ik een project helemaal zelf kan trekken en zodat de klant tevreden is. Verder hoop ik dat het zo leuk blijft om hier te werken!

Je gaat graag snowboarden heb ik gelezen, heb je nog andere hobby’s?

Ik speel ook hockey en in de zomer ga ik terug proberen te tennissen. Ik had vroeger veel hobby’s en die zou ik nu graag terug opnemen. Daarnaast spendeer ik veel tijd aan het inrichten van mijn appartement.

Wat was voor jou het meest memorabele moment bij Spikes?

De eerste keer dat ik iets alleen moest voorstellen aan een directiecomité van een klant. Dat was mijn eerste accomplishment!

De skireis was ook heel memorabel. Omdat je je collega’s beter leert kennen, zowel van Antwerpen als Hasselt.

DSC_0827

Wil jij zoals Jolien ook graag werken als Business Innovation Consultant? We zoeken nog Senior Consultants. Solliciteer nu op deze vacature!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s