Een leergierige Spikee in de kijker!

Op woensdagnamiddag 5/04/2017 had ik een interview met Guy Klerkx, een werknemer die nu ongeveer 9 maanden voor Spikes werkt. Guy is een business innovation consultant en vertelt jullie graag over zijn ervaring bij Spikes!

Hey Guy, je bent deel van het O365 productivity team. Met welke klanten, projecten ben je momenteel bezig?

Ik ben op dit moment bezig voor verschillende projecten. Ten eerste voor Stibbe, waarvoor we een configuratie doen in SharePoint tot het opzetten van een intranet. Als tweede geef ik opleidingen bij Manasco, dit rond de Microsoftproducten binnen de Office 365 omgeving. Daarnaast heb ik voor Vanhaerents een best practice geschreven in het gebruik van OneNote en OneDrive. Deze best practice is er om het gebruik van OneNote en OneDrive beter af te stemmen bij de gebruikers. Ten vierde is er Baltimore Aircoil, waar ik binnenkort mee ervaring kan opdoen in het houden van workshops. Tot slot ben ik binnen Spikes bezig in de werkgroep “The Left Dimension”. Ik werk hierin vooral samen met Kathleen Vanhee rond het deel L&D(Learning & Development), om gepaste opleidingen te bieden aan klanten, rond de steeds veranderende technologieën die Spikes aanwendt.

Ik ben dus met verschillende projecten bezig, en dat vind ik heel boeiend. Ik heb graag afwisseling!

Je werkt hier nu net geen jaar, wat heb je vooral bijgeleerd bij Spikes?

Op drie vlakken heb ik iets bijgeleerd:

1)      Technologisch vlak: Ik ken meer diepgang in de Microsoftproducten door zelf opleidingen te geven. Verder heb ik mij meer verdiept in het SharePoint verhaal doormiddel van zelfstudie. Dit zodat ik binnen een analyse-fase beter de mogelijkheden van SharePoint kan inschatten.

2)      Persoonlijk vlak: Voor een publiek spreken tijdens opleidingen is een beetje buiten mijn comfortzone. Door het herhaaldelijk geven van een opleiding, ben ik hierin gegroeid. Fijn was het dan ook om dankzij de MBTI- en communicatieopleiding een beter beeld over de verschillende typen mensen te krijgen, en hoe je je communicatie hierop kan afstemmen.

3)      Samenwerkingsgebied: Het werken in teams, en hoe die elkaar aansturen. Ik zie ook in “The Left Dimension” een toegevoegde waarde, om binnen organisaties een collaboratie-survey te houden, waardoor je een geschikter platform kan ontwikkelen, dat meer afgestemd is op de behoeften van een organisatie.

IMG_0196

Ik heb gelezen dat je vorige werkgever Osiatis was, hoe ben je bij Spikes terechtgekomen?

Ik zal beginnen bij het begin. Ik ben in ’98 afgestudeerd in de Toegepaste Informatica. Na mijn studies heb ik een 10-tal jaar gewerkt bij Real Software. Na deze job ben ik terecht gekomen bij Osiatis waar ik ook een 10-tal jaar heb gewerkt, maar waar ik na een bedrijfsovername ontslagen werd. Omdat ik gaandeweg meer wou doen rond analyses, heb ik me, na een selectieproef, kunnen plaatsen voor een half jaar durende opleiding in “Functional Business Analyses”(FBA). Dit bij “The Masterlabs”, dat gerund wordt door 2 proffen (UGent) binnen dit vakdomein. Op het einde van deze opleiding moest ik op zoek naar een stageplaats en jawel, daar was Spikes!

Wat zijn voor jou de grootste pluspunten om te werken voor Spikes?

Tijdens mijn voorgaande werkervaring als IT-consultant, kwam ik vaak langdurig terecht bij grote organisaties, met een gesloten en hiërarchische bedrijfscultuur. Hier in tegenstelling, is er bij Spikes veel meer sociaal contact en is er ook meer samenhang. Ook de betrokkenheid tussen management en de Spikees is groot. Daarbij komt dat er een leuke dynamiek bestaat tussen de Spikees.

Ook wanneer je aan een project werkt, krijg je bij Spikes veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dat trekt me ook aan!

Verder is Spikes vernieuwend. Door het toedoen van “The Left Dimension”, zit er ook een mooi verhaal achter elk communicatie- en collaboratieplatform. Een verhaal dat ik graag naar buiten breng!

Tot slot is voor mij de geboden flexibiliteit een pluspunt. Hierbij denk ik aan de mogelijkheid om in Antwerpen of Hasselt te werken, de glijdende werkuren, de mogelijkheid tot thuiswerken…

Wat zou Spikes nog kunnen verbeteren voor jou?

Spikes is voor zichzelf op dit moment erg aan het veranderen op organisatorisch en structureel gebied, iets wat iedereen ten goede komt. Ik denk hierbij o.a. het uitwerken van een zekere standaardisering…. Als ik hierop een aanvulling kan voorstellen, denk ik aan het aspect L&D. Ik denk dat er door het inzetten op leerbehoeften, we naar de toekomst een future-proof bedrijf kunnen worden, en waarbij iedereen multi-inzetbaar wordt. Wat leren zelf betreft, ben ik een leerjunkie… ik leer zelf heel graag bij (studie rechten, richting IT-recht)

Er zijn het laatste jaar veel nieuwe mensen in je team gekomen, hoe is dat voor jou?

Ik heb dit eerder anders ervaren, als zijnde dat het O365-team een vernieuwd team is geworden. Door het samensmelten van de bestaande en nieuwe teamleden, hebben we elkaar allemaal leren kennen, en vlug was er een synergie. Iedereen in het team heeft ook specifieke vaardigheden, waarop de andere teamleden elkaar steeds kunnen aanspreken. Het team wordt dan ook echt wel gekenmerkt in zijn flexibiliteit en motivatie. Wij staan in ieder geval steeds klaar, om voor ieder project uit de startblokken te schieten.

18053202_10212497826141334_2122006452_o

Ik las dat je een dochter hebt. Kan je het ouderschap goed combineren met je job?

Ja, als alleenstaande vader heb ik, dankzij Spikes, de mogelijkheid om flexibel te werken. Door de glijdende werkuren en het thuiswerken kom ik er makkelijker aan toe om zelf mijn dochter op te halen of te brengen naar school. Ik merk ook dat dit gegeven positief werkt in de andere richting: niets is te veel om jezelf ook flexibel op te stellen binnen je job.

Ik heb gelezen dat je veel met je paard bezig bent, kan je hier wat meer over vertellen? Heb je ondertussen ook al parachute gesprongen?

Wij hebben een eigen paard (Hilke), en dat betekent voor mij voornamelijk veel verzorging. Mijn dochter (Amber, 10 jaar) rijdt paard, meer bepaald het dressuur rijden. Ze heeft vorig jaar haar eerste wedstrijd zelfs gewonnen! Ikzelf vind het leuk om het paard te verzorgen, omdat ik zo mijn hoofd kan leegmaken, dit omdat je er je aandacht bij moet houden. Verder train ik het paard door het te longeren, en met grondoefeningen. Zo creëer je een soort van band en leiderschap (cfr. equitraining) over je paard. Ook heeft het paard een bijzonder positieve impact op mijn dochter; opbouwen van vertrouwen, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen… en haar beste vriendin!

Wat ik niet wist toen we het paard kochten… het was zwanger! Dus sinds kort hebben we er ook een dartel veulentje bij!

Eneuh… Parachute springen, dat zal ik enkel doen als ik echt nog maar 1 dag te leven had! ….Ik heb al hoogtevrees in de traphal van Spikes! 😃

Wat was voor jou het meest memorabele moment bij Spikes?

Eigenlijk zijn dat voor mij alle sociale events die Spikes tot nu toe georganiseerd heeft, zoals het kerstfeest, Thursdaycafe (bowling)… Wat mij vooral is bijgebleven is de hechte band tussen de Spikees.

…en na alle wilde verhalen over de skivakantie, zou ik volgend jaar ook eens graag meegaan!

Verder heb je een uitzonderlijk talent om dingen te organiseren, misschien kan je eens mee een teamactiviteit organiseren?

Ja, daar sta ik zeker voor open! Maar wat er dan wel niet op de planning zal staan is: parachutespringen! 😊

Wil jij ook graag Business innovation consultant worden zoals Guy, in een super leuk team? Solliciteer dan op deze vacature!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s