Work hard, Sport hard! Spikes @ Antwerp 10 miles 2017

Zondag 23 april 15u45. Mijn start van de 10 Miles in Antwerpen. De mensenmassa zet zich in beweging en we zijn vertrokken!

Zo doe je dat dus: er gewoon aan beginnen. Al was het niet zonder zenuwen dat ik aan de start verscheen…
Het was al de derde keer op rij dat Spikes zich inschreef voor de 10 Miles. Een initiatief dat naast bijvoorbeeld vers fruit en soep op de werkvloer, perfect past in het gezondheidsbeleid van het bedrijf.

Bij de aankondiging enkele maanden geleden was ik nog maar net begonnen met lopen. 5 kilometer lukte me al wel en daarom koos ik er voor om voor de 10 miles of de 16,09344 km te gaan. Een uitdaging!
Ik trainde vooral in het heuvelachtige Haspengouw waar ik woon. “Dan kan ik die Waaslandtunnel ook wel aan”, dacht ik, met de verhalen over die meest helse kilometer van de 10 miles in het achterhoofd. (Al bleek later dat die verhalen niet overdreven waren, want wat duurde die kilometer lang!)
 17991181_1358972164168406_5481084708691252519_n
Met 13 spikees uit alle uithoeken van Vlaanderen reden we richting Antwerpen. Vanaf de parking warmden we de spieren al op met een wandeling van 4 kilometer richting Linkeroever naar het bedrijvendorp. In de Spikestent trokken we de speciaal ontworpen loop-shirts aan en klaar waren we. Vier van ons waagden zich aan de 5 km, zeven Spikees beten zich vast in de 10 Miles en één held, Jan, liep zijn eerste marathon.
 download
Daar liep ik dan als groentje tussen die vele ervaren lopers. Natuurlijk had ik al wel gelopen, maar zo’n wedstrijd liep ik voor het eerst. Voor het eerst zo een afstand, met zoveel volk rondom mij. Voor het eerst, net zoals het snowboarden. Iets waar ik me pas aan waagde bij de jaarlijkse Spikes ShortSki. Stress voor het onbekende is er dan sowieso, maar tegelijk ook veel voldoening als het lukt.
En het lukte! Voor ons allemaal! Gemotiveerd door de muziek van DJ’s en bands langs het parcours en vooral door de boost van het aanwezige publiek, haalden we allemaal de eindmeet. Bij de 10 Miles finishte Jasper als eerste Spikee. Hij bleef niet onder de verwachtingen met een tijd van 1h13. Volgend jaar dan toch maar onder die 1h10, Jasper? Ruben was mooi tweede en Dirk ging als derde over de eindmeet.
Wat een voldoening! En ik die ooit nog dacht: “dit lukt me nooit zonder om te vallen”. En kijk: I’m still standing!
Dus wanneer we de oproep lanceren voor een volgende editie telt het argument ‘niets voor mij’ niet. Iedereen die wil, kan dit! Ik ben in ieder geval weer van de partij in 2018, want minstens één keer per jaar wil ik eens snel door die Kennedytunnel gaan 🙂
Ohja, mijn tijd? Daar zullen we het volgend jaar over hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s