Een CVM* in de kijker!

Vorige week interviewde ik Frank Van Dongen, een *Customer Value Manager en SAM die mij meer vertelde over zijn functie, verantwoordelijkheden en interesses. Als je meer wil weten over dit interessante gesprek, lees dan zeker deze blog!

Je bent een Service Area Manager (SAM), maar kan je eens vertellen wat Customer Value Management betekent of wat de functie juist inhoudt?

Een Customer Value Manager is een projectmanager. Het heeft een andere naam om het belang van de ‘value’ te benadrukken. Als Customer Value Manager (CVM) moet je aandacht besteden aan de waarden van de klanten. Ik ben de people manager van alle CVM’s. Dit wil zeggen dat ik mee zorg voor opleidingen, de aanpak rond projecten definieer en ervoor zorg dat deze correct gebeurt.

Verder ben ik deel van het Operations Team en van daaruit ben ik verantwoordelijk voor het verloop van de projecten. Daarbij doe ik projectreviews met de CVM’s, dit wil zeggen dat ik naga of de projecten binnen scope, tijd… gebeuren.

Met welke klanten of projecten ben je momenteel bezig? Kan je deze goed combineren met je rol als SAM?

Ik ben op het moment zelf heel weinig met projecten bezig. Ik heb nog een projectdeel bij BDO. Hierrond heb ik 1 maal per week een afstemming met de klant. Voor Terumo doe ik ook nog enkele zaken, maar dit project wordt binnenkort afgerond.

Vanuit mijn SAM- rol zorg ik ervoor dat de insteek rond ‘Mijn Klant’ binnen het team belangrijk wordt. Ik doe ook de wekelijkse planning met de andere SAMs.

Frank Van Dongen.jpg

Wat was tot hier toe het interessantste dat je bij Spikes gedaan hebt/ het meeste hebt bijgeleerd?

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan het Drive Change traject en ook uit de Amazo trainingen rond MBTI en leadership heb ik veel opgestoken. Door veel met technologie bezig te zijn, merk je doorheen de trainingen dat iedereen verschillend is en dat je je moet aanpassen aan elke persoonlijkheid. Door lid te zijn van het Drive Change team leerde ik het management veel beter kennen waardoor ik er minder ver vanaf sta.

Wat heb je gestudeerd en hoe ben je terechtgekomen bij Spikes?

Ik heb IT- systeemanalyse gestudeerd in Gent. Daarna ben ik 10 jaar zelfstandige geweest en heb ik gewerkt in landen zoals Amerika, Wit-Rusland en Polen. Vervolgens ben ik terug van nul begonnen en ben ik gaan programmeren. Toen ik ondertussen 9 jaar voor Real Software werkte en daarna bij Ordina, was ik op zoek naar iets anders en bood Werner Vanhees mij een job aan. Ik kende hem nog van bij Real Software. Nu werk ik ondertussen 5 jaar voor Spikes.

Hoe heb je Spikes al zien evolueren over de jaren dat je hier werkt?

Vooral de verandering en uitbreiding van technologie (de cloud infrastructuur) heb ik zien evolueren. Ook wordt er veel meer aandacht aan de werknemer besteed tegenover 5 jaar geleden.

Daarbij werkten we vroeger meer ad hoc. Nu proberen we meer structuur te handhaven zodat je  weet wat je van elkaar kunt verwachten.

 Waarom werk je graag bij Spikes?

Het is een klein bedrijf en ik voel me hier goed. Ik doe wat ik graag doe, een ondersteunende rol die intern binnen het bedrijf gericht is. Verder heb ik de laatste jaren de beide bazen, Marc V. en Marc D. beter leren kennen en voel ik dat er naar mijn mening geluisterd wordt.

Je hebt een zoon (19jaar) en hij heeft hier vakantiewerk, was het makkelijk om op dezelfde werkplek te werken?

Het is beter meegevallen dan ik verwacht had 😊.

Ik heb geen ‘wie is’ file gevonden, wat zijn zoal je hobby’s?

Ik ben graag met mijn handen bezig. Daardoor ben ik constant aan het renoveren in- en rondom het huis. Mijn vrouw bedenkt graag dingen en ik voer ze vervolgens uit. Sinds een tijdje ga ik ook meer wandelen met mijn hond. Doordat ik een activiteitshorloge heb gekocht, houd ik mijn stappenaantal beter bij en probeer ik meer te bewegen.

Wat was jouw meest memorabele moment bij Spikes?

Hier moet ik niet lang over nadenken. Ik heb 2 jaar geleden een aanbeveling gekregen op LinkedIn van een klant en hier was ik heel trots op. De waardering die je in deze job krijgt, is heel belangrijk.

Spikes115_JPG

Heb jij ook zin gekregen om bij Spikes te komen werken als CVM? Solliciteer dan zeker op deze vacature!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s