Expeditie Spikes

23 september was het ein-de-lijk weer zo ver! De jaarlijkse Spikes Funday. Een dag waarop de Spikees met hun gezin worden uitgenodigd op een speciale locatie waar hen een dag vol beleving staat te wachten. Dit jaar was het thema “Expeditie Spikes”, de Robinson variant met voldoende eten en kindvriendelijke activiteiten.

Met lief in de hand kwam ik aan op de geheime locatie (die toen al niet meer zo geheim was). Dit jaar vond de Funday plaats in Experience Island en zoals de naam reeds doet vermoeden, zaten de collega’s te wachten op een soort eiland door een meer omgeven met prachtige bossen. Bij deze was de locatie meer dan goedgekeurd.

Ook de weergoden hadden een uiterst goed humeur. Na weken van regen en typisch Belgisch herfstweer (ook al was het nog steeds zomer), klaarde het weer net dát weekend op. Er was geen wolkje aan de lucht en de temperatuur was al aardig boven de 20 graden geklommen.

Bij de aankomst stond Inge ons enthousiast op te wachten, we kregen een Spikes totebag met enkele leuke en handige gadgets, waaronder ook 2 bandana’s. Deze maakten dat we tot de ‘actieve groep’ behoorden. Naast onze groep waren er eveneens groepen die rustigere activiteiten en workshops gingen verkennen. Ook de kinderen werden opgedeeld in twee groepen. Enkele lieftallige monitrices ontfermden zich over de allerkleinsten en voor de anderen stond een dag vol adrenaline te wachten.

Hieronder beschrijf ik mijn ervaring van de Funday. Had je graag meer geweten over de activiteiten van de andere groepen, hoor dan even rond bij de andere Spikees. Ik kan wel verklappen dat er heerlijke pralines werden gemaakt, lekkere wijntjes werden geproefd, er een pijl en boog werden bovengehaald en enkele collega’s blind achter het stuur zaten.

Onze eerste activiteit begon in een “vier-keer-vier” (4×4 op z’n Nederlands). Steil naar boven, naar beneden en opzij mochten we zelf achter het stuur zitten van een 4×4 terwijl we een modderig parcours aflegden. Huub, onze begeleider, bleef – naast enkele kleine opmerkingen op mijn iets te zware rechtervoet – bijzonder kalm op de passagiersstoel. Stalen zenuwen zijn zeker een vereiste bij een job als de zijne.

Met klamme handen stapte ik na een halfuurtje uit de auto, op naar de volgende activiteit. Hierbij schoot mijn adrenaline peil letterlijk en figuurlijk de hoogte in. We zouden ons wagen aan een “pamperjump”… dacht ik even dat we een sprong voor baby’s of iets dergelijks gingen doen… Goed fout!

Een “pamperjump” bestaat uit het omhoog klimmen op een 10m hoge, smalle boomstam om er bij aankomst aan de top nog eens op te gaan staan en vervolgens naar een trapeze te springen. Ik heb de trapeze gehaald. “Yes!” Maar ik was zeker niet de enige, vele dappere Spikees hebben deze getrotseerd. De ene kwam al wat bibberend en bleker beneden als de andere.

SpikesFunday2017-146.jpg

Nu richting het meer, nog niet erin, maar erop. Met een zogenaamde “ribboot” vlogen we over het meer met snelheden die naar mijn gevoel tegen de 70km per uur gingen. Als extra sfeermaker knalde er muziek door de boxen op de boot. Ook de kids maakte een rondje op deze boot met als gevolg dat K3 over het hele domein te horen was.

SpikesFunday2017-95.jpgAls laatste staan de “in-het-water-activiteiten” op ons te wachten met het “flyboarden” als hoogtepunt. “Flyboarden” kan je omschrijven als een soort van “back-to-the-future jetpack” die water in plaats van lucht stuwt en wordt aangedreven door de jetski waarmee hij verbonden is. In afwachting van mijn beurt om dit futuristisch spel te testen, werd er een bananenboot voorzien. Zo een die je overal aan de Costa Brava ziet liggen. Het enige verschil was dat deze on-ge-loof-lijk snel ging! Als een echt getraind team riepen we: “Links, rechts!” alsof ons leven ervan afhing. Zo graag wilden we NIET vallen. Uiteraard was hier geen ontkomen aan met hilariteit tot gevolg.

Last but not least, was het aan mij om het “flyboarden” uit te proberen. Echter, terwijl mijn lief aan zijn laatste ronde ‘dolfijnduiken” bezig was, liep het mis. De dolfijnduiker en de jetski waren te ver uit elkaar waardoor de jetski ineens omvergetrokken werd. Iedereen ongedeerd, behalve de jetski. Daar ging mijn futuristische ervaring… Maar niet erg, want ik had zonet mijn laatste krachten opgebruikt met het vasthouden aan de snelste bananenboot ooit!

Moe, maar voldaan en terug met droge kleren aan, schuiven we aan bij de barbecue. De ondergaande zon, een heerlijke barbecue en met een Spaans trio dat voor zomerse deuntjes zorgden, waande ik me even echt aan de Costa Brava, maar dan zonder de drukte en op een eiland helemaal voor ons alleen.

SpikesFunday2017-177.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s