Last Mile 2017

Donderdag 5 oktober was het zo ver, de jaarlijkse Last Mile…; hét moment waarop een overzicht wordt gegeven van waar Spikes vandaag staat en waar we naartoe gaan op zowel korte, als lange termijn.  

Na het Fakkeltheater vorig jaar werd er dit jaar gekozen voor een statige locatie, namelijk Hof Ter Linden in Edegem.

Nadat Inge en Michelle ons een warme ontvangst gaven, kreeg iedereen een ‘gadget’, gaande van een ballon, tot een balpen, een usb hub,… Deze herkenningstekens gingen later gebruikt worden in het ’World Café’, dat klonk alvast goed.

Na een welkomstdrankje was het tijd om naar de zaal te gaan, met zicht op een vijver en prachtige herfstkleuren. Tijd voor het ernstige werk!

foto 74

Inge heette ons nogmaals allemaal welkom en gaf een overzicht van wat ons vanavond te wachten stond. Vervolgens gaf zij een update over het bonusplan. De te behalen doelstellingen werden nogmaals toegelicht en daarnaast kregen we een overzicht van waar elk team staat. Sommige teams kunnen rustig achterover leunen, anderen iets minder…, maar ik heb vooral begrepen dat alles nog mogelijk is!

Ter afsluiting van Inge haar betoog werden Thomas en Marjolein in de bloemetjes gezet voor respectievelijk 10 en 5 jaar bij Spikes. Keep on going!!

 Dan was het de beurt aan Tom om een stand van zaken te geven over Referentie Architectuur waar Spikes mee bezig is. Dit was voor mij iets te abstract om helemaal te kunnen volgen, maar het klonk indrukwekkend en boeiend 😉.

Vervolgens was het de beurt aan Rebecca Van Acker die toelichting kwam geven over OQuila. De file was spelbreker, maar Marc Vanderheyden was een fantastische stand-in! Wisten jullie trouwens dat OQuila afkomstig is van Aquila, het Latijnse woord voor Arend? Hiermee verwijzend naar een andere manier van kijken naar bestaande zaken. De arend kan je trouwens ook in het logo zien

Na deze presentatie is het duidelijk dat Spikes met OQuila aan de start staat van een boeiend verhaal!

Ten slotte kreeg Marc Dries het woord om even terug te blikken op het voorbije jaar en vervolgens de strategische visie van Spikes, voor de komende 4 jaar voor te stellen. Een strategie waarbij ook een andere markt aangesproken wordt en waarbij meer gestandariseerde en terugkerende diensten aangeboden zullen worden. Dit met als uitkomst dat Spikes de mogelijkheid heeft om te blijven groeien en innoveren.

Na deze boeiende uiteenzetting werden we uitgenodigd in het ‘World café’. De mensen met hetzelfde gadget verzamelden rond de tafel om te brainstormen over de sterktes van Spikes. Opvallend was dat technische kennis, innovatie, maar vooral de mensen en de menselijkheid van Spikes terugkerende thema’s waren. Vanuit deze sterktes werden 3 verbeterpunten bepaald, waarvan er vervolgens per groep 1 gepresenteerd werd. Boeiend!

foto 41

Tot slot was het tijd voor een hapje en een drankje, om bij te praten met collega’s, om kennis te maken met Rebecca en om prangende vragen te stellen aan Marc en Marc.

Rond 20.00u vertrok ondergetekende huiswaarts, ik heb horen waaien dat er nog een delegatie een stapje in de wereld heeft gezet, maar dat is misschien voer voor een andere blog… 😊

Bedankt Inge en Michelle voor de organisatie, bedankt Marc en Marc voor de inkijk in waar jullie mee bezig zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s