SharePoint Saturday Brussels 2017

Naar jaarlijkse traditie trokken we afgelopen zaterdag met een hele delegatie van Spikes
naar de SharePoint Saturday in Brussel.

SPSEntrance

Elk jaar opnieuw zijn we verrast over de groei van het event, net zoals dit jaar. Meer als 300 deelnemers kozen er vrijwillig voor om een dag van hun welverdiende weekend op te offeren voor een dag vol O365.
(Goed zot hoor ik sommigen al denken…)

Hoe dan ook willen we het hele BIWUG team feliciteren en bedanken om dit nogmaals in goede banen te leiden. Natuurlijk willen we bij deze ook de sponsors bedanken, zonder hun zou dit interessante event niet mogelijk zijn.

Ook dit jaar was de SPS een leuke afwisseling tussen netwerken met concullega’s en interessante sessies. Op technisch vlak waren er geen revolutionaire nieuwigheden, maar desondanks toch zeer interessante sessies over allerlei onderwerpen met als hoogtepunt de ‘deep dive’ sessie in het SharePoint Framework(SPFx). Aangezien steeds meer SharePoint sites beschikken over de nieuwe look and feel, wordt het steeds belangrijker om een goede en diepgaande kennis van SPFx op te bouwen.

Keynote.PNG

Niet alleen de keynote, die door Mike Fitzmaurice(Nintex) gepresenteerd werd, had als rode draad het ‘citizen development’. Ook tijdens de sessie van Serge Luca, over Microsoft PowerApps en Microsoft Flow, was dit een hot topic.

Zo worden er momenteel tal van IT-oplossingen bedacht en gebouwd om een groot deel van een onderneming vooruit te kunnen helpen.
Maar wat met al die andere kleinere pijn- en verbeterpunten?  De IT- dienst heeft hier vaak geen tijd en budgetten voor waardoor de gebruikers zelf op zoek gaan naar een oplossing. Hier kunnen er, volgens hen, nog veel verbeteringen plaatsvinden door low/no code tools te gaan gebruiken.

Net zoals Spikes, hadden de sponsors kosten noch moeite gespaard om ons een leuke dag te bezorgen. Elke stand probeerde de aanwezigen te verbluffen met leuke gadgets, videogames of gratis cocktails. Helaas mochten we niet meedoen aan onze eigen tombola, want een VR-bril, een smartphone houder voor in de auto, een 3D printer of een BB-8 van Star Wars, hadden we wel graag gewonnen!

IMG-20171026-WA0007

Dat er niemand van Spikes in de prijzen viel was echter geen domper op de feestvreugde. Na deze gezellige en leerrijke dag, keerden alle Spikees, na de uitreiking van de prijzen, terug naar huis.

We kijken alvast uit naar de editie van volgend jaar!

Zou jij volgend jaar ook graag bij het Spikes team horen? Kijk dan bij onze vacatures!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s