JUMPSTART 2018!

Op 13 januari vond onze Jumpstart 2018, het startschot van een nieuw Spikes jaar, plaats in ‘Het Bolwerk’ te Edegem. Deze knappe locatie, gelegen midden in een bos, was vroeger een fort en is nu verbouwd tot een frisse co-working space met verschillende vergaderzalen. Perfect om een geslaagde Jumpstart te houden!

Onze dag begon met een lekker ontbijt bestaande uit koffiekoeken à volonté, fruit en yoghurt. Nadat iedereen voldaan was van al dit lekkers, startte onze CEO Marc Dries met een terugblik op het voorbije jaar en een vooruitblik op wat ons de volgende jaren te wachten staat. Zo werden er vele nieuwe doelen gecommuniceerd, een nieuwe strategie en nieuwe methodes om ons verder te ontwikkelen in de toekomst. Om hiermee verder aan de slag te gaan werden we in groepjes verdeeld en kregen we een eerste opdracht.

“Bouw een transportmiddel dat zelfstandig rijdt” was de opdracht. Elk groep kreeg hier voor een bouwpakket van Ugears. “Eitje”, dachten de meesten onder ons. Maar al snel werd duidelijk dat door veel geknoei, geen beschikbare handleiding of aanwijzingen, we niet ver kwamen. Na 40 minuten werden de transportmiddelen voorgesteld aan de “klant”, waarbij we tot de conclusie kwamen dat een goede voorbereiding, een duidelijke rolverdeling en handleiding toch wel een must zijn om tot een succesvol resultaat te komen. Tijdens het tweede deel van de opdracht kregen we wel een handleiding en moesten we op voorhand nadenken over een rolverdeling. Resultaat: veel meer (bijna) volledig afgeleverde projecten! We namen even tijd om te bekijken wat we geleerd hadden en hoe we deze inzichten kunnen vertalen naar een betere projectwerking bij Spikes.

Na al dit zwoegen en nadenken, aten we buiten aan het frietkraam onze buikjes rond met lekkere frietjes en snacks. Hierna volgde nog een verplichte Spikee fotoshoot met onze befaamde ‘Jumpfoto’!

spikes_bolwerk_LR (41 of 105)

In de namiddag stond het thema ‘Innovatie’ centraal, een belangrijke pijler in de strategie van Spikes. Onze keynote speaker was Mark Vandael van  Bedenk, die ons meer vertelde over hoe we op weg kunnen gaan naar georganiseerde innovatie.  Alle Spikees hadden op voorhand een Foursight vragenlijst ingevuld om zo zicht te krijgen op de verschillende innovatieprofielen binnen Spikes. Met deze profielen werd een hele middag verder gewerkt in brainstorms en creatieve opdrachten. Dat was een zeer leerrijke ervaring waar we allemaal wat van opstaken over ons zelf en over hoe we samen met anderen uitdagingen aan gaan. Tot slot kwam onze CTO Peter Plessers nog even aan het woord. Daarna volgde de prijsuitreiking voor de teams die het beste transportmiddel knutselden en konden we onze dag voldaan afsluiten met een lekker glaasje.

Wat een geslaagde dag…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s