Jumpstart 2019

De Jumpstart is traditiegetrouw ons jaarlijks event waar we de nieuwe strategie en doelen voor het komende jaar bespreken met alle Spikees. Maar het bleef dit jaar niet enkel bij een bespreking…

Ergens op een mooie dinsdagnamiddag in januari was iedereen present in de Bouwelhoeve in Grobbendonk voor een halve dag vol inzichten, informatie, een suprise-act en lekker eten. Want we willen vooral het jaar inzetten met alle neuzen in dezelfde richting!

De aftrap werd gegeven door onze CEO Marc Dries met als hoofdthema ‘Delivering Progress’ ons Spikes ‘credo’. Delivering Progress is het gedachtengoed waarop we onze cultuur bij Spikes baseren. Door zelf te groeien en mekaar vooruit te helpen, kunnen we steeds het beste van onszelf geven bij onze klanten en voor hen de beste state-of-the-art en passende samenwerkingsoplossingen bedenken, implementeren en ondersteunen.

Na de inspirerende talk van Marc nam Peter Plessers, CTO, over met de technische visie genaamd ‘The Intelligent Enterprise’. Als Microsoft Gold Partner volgen wij de innovatieve visie van Microsoft en zal deze ook een belangrijke leidraad blijven en zijn in alles wat wij aanbieden en oplossen bij onze klanten in de toekomst.

 

 

2019 is ook het jaar waarin Spikes verschillende proposities naar de markt zal brengen en verschillende markten. Daarom kwamen vorig jaar Stijn Eyckmans en Frederik De Naeyer aan boord, die beiden verantwoordelijk zijn voor een nieuwe opgerichte business unit. Onze teams kregen allemaal een thuis in de twee units en elk van hen ook een duidelijke markt- en waardefocus.

Tijdens de Jumpstart lanceerden Stijn en Frederik de plannen voor hun business units en kregen beide teams tijd om actief met hun business unit manager in gesprek te gaan om zo helderheid en alignering te creëren.

Na deze informatie-boterham was het tijd voor een lekker 4-uurtje met heel veel fruit en huisgemaakte taarten hmmm…

 

Veel te veel taart en koffie later, had Inge ons een “energizer” beloofd, een grote verrassing. Nick Cording wandelde de zaal binnen en begon luid te roepen en heftige armbewegingen te maken. Op het eerste zicht schrok iedereen en stonden we met onze mond vol tanden te kijken naar dit indrukwekkende schouwspel. Nick is een Nieuw- Zeelander en introduceerde de ‘Haka’, een soort ceremoniële dans afkomstig van de Maori’s uit zijn thuisland. De dans wordt gebruikt als oorlogdans, maar ook voor begrafenissen of andere gelegenheden. Elke school heeft er zelfs zijn eigen ‘Haka’.

 

Toen was het onze beurt en kregen we allemaal een tekst met verschillende onbekende woorden. Nick toonde ons de verschillende gebaren en uitspraken en samen met hem studeerden we een Haka in. Toen we de Haka volledig onder de knie hadden, werden we in twee groepen tegenover mekaar geplaatst, zoals dat ook gebeurt op een rugbyveld. Vooral de vieze gezichtsuitdrukkingen op het einde waren heel lachwekkend.

Helemaal opgeladen en in the winning mood, volgden we een laatste recap door Frederik, Stijn, Dirk, Michelle en Inge. We eindigden de dag met een lekker walking diner bestaande uit verschillende kleine gerechtjes in combinatie met een glaasje wijn, cava, bier of frisdrank. Wat moet een mens nog meer hebben…

We zijn alvast helemaal klaar voor een nieuw schitterend Spikes jaar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s