Aside

Meisjes, ze maken ons zo zot meneer!

Het leven van enkele vrouwen tussen 50 mannen.

De mannen, zowel jong als oud, zijn in groten getale aanwezig bij Spikes. Niet onlogisch in een IT Consultancy bedrijf. De kloof tussen vrouwen & mannen is hier toch nog duidelijk te merken. HR, rekrutering & administratie? Ja daar vind je enkele vrouwen terug. Maar toch hebben wij ook 2 vrouwelijke developers en enkele vrouwelijke business consultants! Sinds de komst van onze nieuwe HR Manager Inge vertegenwoordigen wij toch 15% van het personeelsbestand!  Buiten dat wij dat merendeels van de tijd enorm gezellig vinden hebben wij als vrouwen toch ook enkele overlevingstactieken bedacht :-).  Lees verder

Aside

Welkom Inge

Herinneren jullie je nog de vacature die op 3 januari werd geplaatst? Een oproep naar een meer strategische geest binnen HR die ook operationeel mee haar of zijn schouders wilt zetten onder verschillende uitdagingen waar Spikes voor staat de aankomende jaren? Want ook bloovi.be kopte het al begin januari: Het wordt een pittig jaar voor HR-Managers!

Vandaag, 1 maart 2017, zijn wij dan ook super opgetogen jullie het heugelijke nieuws mee te delen dat Inge Dom, een ervaren HR & Talent Management Professional, ons team komt versterken als nieuwe HR Manager!

Lees verder

Aside

Mijn eerste kennismaking met het bedrijfsleven was top!

Lennert Leers, een laatstejaars student boekhouden informatica, kwam afgelopen twee weken stage lopen bij Spikes om kennis te maken met het bedrijfsleven. Samen met Peter Plessers, zijn stagebegeleider, werkte hij aan enkele componenten voor Tasks in A Box. Peter was aangenaam verrast door de snelheid waarop Lennert de zaken opnam en verder kon helpen bij de ontwikkeling. Lennert maakte een korte voorstelling van zijn werk aan de hand van filmpjes: Lees verder

Aside

Ontmoet Spikes tijdens de jobbeurzen!

Binnenkort is het weer zover! Je diploma is nog niet binnen, maar je krijgt al de mogelijkheid om 100-den bedrijven te ontmoeten op talrijke jobbeurzen. Het lijkt misschien wat voorbarig, maar op tijd beginnen zoeken naar een eerste of nieuwe job is een goede zet. Je bent immers niet de enige die in juni de schoolboeken mag opbergen…

In deze blogpost geven we graag een overzicht van waar je Spikes kan ontmoeten tijdens jobbeurzen in 2017!

PXL – Hasselt – 16/02/2017download

Op 16 februari 2017 kan je ons op de jobbeurs van PXL vinden van 13.00 tot 16.00. Kom zeker eens langs om een praatje te maken!

Adres: Elfde-Liniestraat 23a (Gebouw D) – 3500 Hasselt

UA – Antwerpen – 22/02/2017266px-universiteitantwerpen

Kom eens een kijkje nemen aan onze stand op de jobbeurs van Universiteit Antwerpen op 22 februari 2017 van 13.00 tot 18.00. Elk jaar proberen we iets leuks te voorzien!

Adres: Agoragebouw – Korte Kauwenberg 2 – 2000 Antwerpen

UCLL – Heverlee – 23/03/2017logo_ucleuvenlimburg_rgb

De derde en laatste beurs waar je ons kan vinden is deze van de UCLL op 23 maart 2017 van 10.00 tot 16.30. Mis je kans dan zeker niet!

 

Adres: Campus Proximus – Geldenaaksebaan 335 – 3001 Heverlee

 

Aside

Spikes goes ‘Kerstmarkt’

Dit jaar was mijn eerste eindejaarsevent bij Spikes. Ik had al geruchten opgevangen dat dit wel eens een zwaar feestje kon worden en sommige Spikees kennende…., ik was dus voorbereid.
De avond startte om 18u op de Grote Markt. Dominique, onze HR Enthousiast, had kosten noch moeite gespaard om deze mooi te laten versieren en verlichten. Bedankt hiervoor! Ook sommige Spikees waren thematisch uitgedost. Maar de echte attractie was natuurlijk het Jeneverkraam of ‘Ultivan’ van het Ultimatum. Sommigen onder ons hebben hun uiterste best gedaan om alle verschillende smaken te proeven… Lees verder

Aside

Winnen op Sharepoint Saturday!

Zoals je al enkele berichten geleden kon lezen, was Spikes enthousiast aanwezig op de Sharepoint Saturday 2016.

Omdat wij niet enkel graag cadeautjes krijgen, maar ze ook graag geven, kon er heel wat gewonnen worden op onze stand.alexernon_jpg

Alex Ernon werd door onze onschuldige hand uitgekozen om een geweldige luidspreker van Bose in ontvangst te nemen. Luisterplezier verzekerd!

 Op onze stand kon je met de DJ Mash 20161015_092536991_ios_jpgMachine je innerlijke dj aanspreken en zelf enkele mixtapes maken. Deelnemers konden dan raden hoeveel mixtapes en leuke beats we aan het einde van de dag hadden ontvangen op onze stand.

Matthias Kusters en Kristof Wagemans hadden het bij het rechte eind met hun antwoord van 199 mixtapes. Zij wonnen 1 jaar gratis Netflix én Spotify! Had ik ook maar mee gedaan!

Wij hopen dat iedereen veel plezier beleeft aan z’n cadeautjes en deel gerust je cadeau-selfie’s op onze Facebookpagina of Instagram met #lifeatspikes!

Aan alle die er niet bij waren: kom jij volgend jaar ook je kans wagen?

Aside

Spikes verwelkomt Bart Debersaques!

De-ber-saques. Je moet even oefenen om zijn naam vlot uit te spreken, maar mooi is de naam alvast wel! Het is de naam van onze nieuwste SAM (Service Area Manager) Analytics.

Na een zestal jaar bij Keyrus gewerkt te hebben, maakte Bart de stap naar Spikes. Hij heeft een brede basiskennis, die hij graag verder wil uitbreiden met de technologieën die Spikes hanteert. Bart is een gemotiveerde man, die het belangrijk vindt Lees verder

Aside

‘The Last Mile’ 2016

Elk jaar, in september, wordt er bij Spikes het ‘The Last Mile’-event georganiseerd. De laatste sprint naar het einde van het jaar toe. Een ideale gelegenheid om reeds terug te blikken op de voorbije maanden en te overlopen welke initiatieven verder ondernomen worden om in lijn te blijven met de vooropgestelde visie en strategie. En wat bleek? Er was hard gewerkt afgelopen zomer! Voor het eerst in de geschiedenis van Spikes werd op een duidelijke en gestructureerde manier neergeschreven waar we voor staan, waarom we doen wat we doen en wat onze klanten en medewerkers van ons kunnen verwachten! Begrijp ons niet verkeerd… De afgelopen Lees verder