Status

Spikes zet 2017 sportief in!

We lezen meer en meer over de nadelen van een hele dag achter de computer zitten! Rugpijn, overgewicht, slapeloosheid en zelfs depressies zouden hier van het gevolg kunnen zijn… Als werkgever van IT-Consultants zijn we hier uiteraard niet ongevoelig voor. Dit mogen we onze medewerkers niet aandoen!

Zoals elk jaar verwennen wij onze Spikees met een leuk extraatje tijdens de eindejaarsperiode om hen te bedanken voor Lees verder

Status

Van jobstudent naar fulltime Spikee!

Ik (Jolien Van de Vliet) heb tijdens mijn studententijd voornamelijk studentenjobs in de horeca gehad, zoals de meeste studenten, denk ik. Van mensen verwelkomen, tot soep serveren en achter de bar staan, ik heb het allemaal gedaan… En ik had er na 4 jaar dan ook schoon genoeg van. In mijn vijfde en laatste jaar aan de Universiteit Antwerpen was het tijd voor iets anders. Ik ging op Erasmus.

Toen ik terug kwam in januari had ik een duidelijk doel voor ogen: Ik wilde bijleren. En dan heb ik het niet over met een half oog het hoorcollege proberen volgen of mijn cursus lastminute van buiten te knallen. Ik wilde relevante ervaring op doen. Lees verder

Status

Spikes <3 David: een tinnen huwelijk

Ti(e)n jaar huwelijk: een terugblik…

Blog David

David Maes

Onze eigenste George Clooney heeft net tien dienstjaren op zijn teller staan. Zoiets konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We maakten van de gelegenheid dan ook graag even gebruik om samen terug te blikken op de afgelopen tien jaren.

David… Tien jaar Spikes, wat doet dat met een mens?

Wel – euhm -, zoals je wellicht ziet is mijn haar er ietsje grijzer op geworden. En dankzij de ondertussen al legendarische pingpongtafel en pingpongende collega’s kan ik nu ook wel wat beter pingpongen.

Ik heb vooral Spikes zien groeien. Niet alleen het aantal collega’s nam toe, ook de Lees verder

Status

#NotJustTechnology

Music

‘The Benefits of Technology. Not Just Technology!’ Het lijkt wel een mantra die bedacht is tijdens een brainstormsessie in de glazen gebouwen van Microsoft HQ in Redmond. Zou best kunnen – wij waren er helaas niet bij -, maar het neemt niet weg dat we er hier bij Spikes rotsvast in geloven.

Toegegeven, het klinkt ietwat wollig. Een kleine toelichting is dus misschien wel op z’n plaats. Op donderdag 16 juni waren onze klanten van VK Architects & Engineers te gast bij Kirsten Lemaire op StuBru. Niet om de bouw van een nieuw ziekenhuis, woonzorgcentrum of KMO park toe te lichten, wel om hun favoriete platen aan te vragen.*

Kirsten vroeg zich niet onterecht af hoe Lees verder

Status

Een pluim voor jou!

Uit onderzoek blijkt collega’s eerder geneigd zijn om kritiek op te merken. Maar dat goede relaties getypeerd worden door een verhouding van 4 complimenten en één opmerking.

Aangezien wij, bij Spikes, vinden dat onze medewerkers fantastisch werk leveren, proberen wij steeds vaker het positieve de te benadrukken. Een leuk en verrassend compliment is nooit verkeerd!

Zo deden wij ook mee aan de Nationale Complimentendag op 1 maart. In samenwerking met de leuke kaarten van Antenno, konden de collega’s elkaar laten weten wat ze juist zo waarderen.. Dit initiatief leverde meteen een glimlach op !

Complimentendag

Status

Nieuwjaarsbrief 2016: een nieuw jaar, een nieuwe liefde

Liefste klant, Liefste collega,

Mag ik even mijn vreugde met je delen: bij het begin van dit nieuwe jaar heb ik ook een nieuwe liefde gevonden. Ik ben in de wolken. Ik ben verwonderd dat ik mijn nieuwe liefde niet eerder heb ontdekt: ze was heel de tijd in mijn buurt, en ik heb haar niet opgemerkt. Maar nu ik de waarheid heb ontdekt, ben ik in de wolken.

Mijn nieuwe liefde heet ‘Team of Teams’. Nee, niet ‘Team’, zeker niet ‘ik’, maar ‘Team of Teams’. De toekomst kan niet meer stuk. Ik zal hieronder een en ander trachten duidelijk te maken, zodat jij er ook beter van kan worden dit jaar. (‘Sharing is caring’, zeker in een ‘Team of Teams’ J ). Want hoe meer je erbij stilstaat Lees verder

Status

Nieuwjaarsbrief 2015

Liefste klant, liefste collega,

Bij het begin van dit nieuwe jaar moet mij iets van het hart. Ik voel dat ik in 2014 tekort ben geschoten en onvoldoende mijn best heb gedaan om u het leven aangenamer te maken.

Het zit zo. De snelheid waarmee IT-technologie blijft evolueren heeft zich ook in 2014 doorgezet. De snelheid waarmee IT vanuit de privésfeer (onder de vorm van web services en apps) zijn ingang vindt in organisaties, is recenter, maar is daarom niet minder duidelijk aanwezig. En ik stel vast dat dit alles leidt tot een toenemende verwarring.

Verwarring bij u, liefste klant, omdat de uitdaging om de juiste technologiekeuzes te maken voor nieuwe IT-projecten steeds groter wordt. Er zijn medewerkers die aan uw mouw trekken om zo snel mogelijk de nieuwste gadgets toe te laten in de organisatie, terwijl anderen u aan de andere mouw trekken om duidelijk te maken dat al die speeltjes niets bijbrengen in een bedrijfscontext. Uw CEO leest in de krant bijna elke dag iets over ‘cloud’, hoort van collega’s in zijn netwerk dat zij ‘naar de cloud gaan’, en vindt dus dat zijn organisatie dat ook moet doen. Uw gebruikers klagen erover dat ze met hun smartphone of tablet hun dagelijks werk niet kunnen verder zetten wanneer ze onderweg zijn, of thuis in de zetel zitten. En niemand begrijpt u wanneer u zegt dat veiligheid en controle uw belangrijkste bezorgheden zijn, en dat u enkel maar een goede service aan een aanvaardbare kost kan leveren wanneer u zo veel mogelijk standaardiseert.

En bij jou, liefste collega, is er een toenemende verwarring omdat het meer en meer lijkt dat technologische specialisatie weinig zinvol is: binnen de 6 maanden maakt er immers een nieuwere technologie opgang, waardoor je huidige kennis onmiddellijk verouderd lijkt en je carrière dus ongetwijfeld de dieperik zal ingaan in de komende maanden. Leg dat maar eens uit aan je partner. Je bent gebeten door wat je doet, en je doet het graag, maar je stelt je meer en meer vragen bij de relevantie ervan in de niet zo verre toekomst. Hoe kan je dan in Gods naam carrière maken?

Lees verder

Status

Gun je auto een dagje rust! #CarFreeDay

Vandaag, op 18 september, wordt in België de Car Free Day georganiseerd. Doordat wij elke dag opnieuw meer dan een 60-tal wagens op de baan zetten zijn wij medeverantwoordelijk voor het dagdagelijkse fileleed.
Je raadt het al, vandaag hebben wij onze collega’s aangemoedigd om gebruik te maken van een alternatief voertuig! De deelnemers werden beloond met een vers pistoleetje, fruitsap, müsli, croissants en koffiekoeken! Mhmmmmmmm!

Het leuke aan deze dag wat de originaliteit van onze Spikees. Buiten de tram/bus en trein zagen we zelfs een collega aankomen met de ligfiets!

Of het effectief heeft bijgedragen tot het fileleed en of het voor herhaling vatbaar is, is nog maar de vraag! Maar tot hiertoe was het voor ons alvast een geslaagde #carfreeday!