Video

Is je gezondheid niet veel soeps? Spikes doet er wat aan!

Het is al langer geweten dat we met z’n allen veel te lang zitten en te weinig bewegen. Dit is voor onze Spikees in hun zittende kantoorjob vaak niet anders. Nochtans is bewegen niet alleen interessant om spieren te kweken of op gewicht te blijven. Voldoende bewegen scherpt zowel je brein als je mogelijkheid tot leren en informatie verwerken. Professor Meeusen van de VUB licht het verder toe in dit artikel.

Bij Spikes bekommeren we ons om de ‘well-being’ van onze werknemers. Omdat dit iets dat op constante basis van belang is, maken we gebruik van Officevibe. Dit is een soort werknemerstevredenheidstool die wekelijks peilt naar onder andere  ‘happiness’ van onze Spikees.  Lees verder

Video

Pas afgestudeerd, wat nu ?

Het laatste jaar. 

Ik zat in mijn laatste jaar Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen. Nog een laatste jaar, om ‘uit bollen’, dacht ik. Helaas. Naast die tweejaarlijkse kwelling, beter bekend als examens, moest er ook een thesis geschreven worden. Maar ook de studentikoze activiteiten wou ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan. Alsof dat niet voldoende is, kwam daar ook nog de volgende prangende levensvraag bij: “Wat na mijn studies?”  Ben ik wel klaar om te gaan werken? Kies ik voor ondernemerschap? Wil ik alsnog verder studeren? Opteer ik misschien beter voor een stage? Een sabatjaar klinkt anders ook niet slecht? Kortom één vraag met vele mogelijke antwoorden.

Een vraag met vele antwoorden.

Het succesvol bolwerken van dat studeren, schrijven en genieten van het studentenleven bleek achteraf gezien best mee te vallen. Maar het zoeken naar een antwoord op die ene vraag (“Wat na mijn studies?”) verliep minder vanzelfsprekend. Finaal had ik voor mezelf uitgemaakt om te beginnen aan mijn, hopelijk succesvolle, carrière. Maar waar zou ik dan starten? Wederom een moeilijke vraag die een opnieuw een resem additionele vragen met zich meebrengt; Welke sector? Welke functie? Welke locatie? Helaas had ik ook hier niet meteen een pasklaar antwoord op.

Als “young graduate” word je overstelpt met allerhande “job opportunities” van een groep grote bedrijven. Deze bedrijven hebben een zekere naam en faam maar vooral een groot budget om Juniors aan te trekken. Is dit voor mij wel de ideale match? onwetendheid in combinatie met het overaanbod aan potentiële werkgevers maakt dat velen de opgebouwde zelfreflectie verliezen. Gevolg: “En masse” beginnen solliciteren, bij zoveel mogelijk bedrijven te gelijk. Maar waarom? Uiteindelijk heb ik voor Spikes gekozen. Hoe die zoektocht naar die ene vraag voor mij is afgelopen kan je in dit filmpje zien.

Met dank aan Morrec voor de leuke samenwerking!

Frederik De Wieuw,
Junior Business Consultant

Video

Welkom Michael !

Afgelopen maandag maakte Spikes kennis met Michael Janssens. Michael startte op 5 oktober 2015 als Account Manager voor het Modern Apps team. Zijn persoonlijke doelstelling bestaat uit het opbouwen van een zo goed mogelijk inzicht in de precieze noden en behoeften van onze klanten, om hen op die manier een optimale dienstverlening te kunnen aanbieden. Mooi zo, want dit kadert helemaal in onze visie rond klantentevredenheid! Lees verder

Video

“Spikes, een perfecte match met Limburg”

Spikes stelt met trots een nieuw kantoor in Hasselt voor! Wij zijn helemaal fan van ons team en willen er daarom voor zorgen dat onze werknemers gelukkig zijn… En blijven!

Daarom kijken wij regelmatig naar de behoeften van onze eigenste Spikees. Na intern onderzoek zagen wij dat maar liefst meer dan dertig procent afkomstig is uit het groene Limburg. Dit betekent minstens:

  • … twee uur file per dag;
  • … twee uur tijdverlies per dag;
  • … en vooral twee uur humeurigheid per dag :-).

Zonde, niet? Een tegemoetkoming leek ons dan niet meer dan terecht: we voerden reeds flexibele werkuren in, ook thuiswerken is bij ons toegestaan. Maar wat dan met dat onmisbare teamgevoel?
Dus gingen we verder op zoek: wij geloven immers in de positieve werking van contact met je collega’s! We bezochten fysiek de plek van dit grote vraagstuk… En daar zijn we blijven plakken. In februari 2015 opende Spikes dan ook zijn eigen kantoor in het centrum van Limburg: Hasselt verwelkomde ons met open armen, en wij werden helemaal verliefd op deze charmante stad!

Nu, 3 maanden later, lijkt het een enorm succes te zijn. In ons nieuwe stekje gonst het van enthousiasme: onze werkvloer is beduidend gevuld met gelukkigere (en meer uitgeslapen?) werknemers. En daarnaast betekent een nieuw kantoor tevens… plek voor nieuwe collega’s! Heb jij zin om één van onze bureaustoelen warm te komen houden? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wie weet word jij wel een rasechte, Limburgse Spikee!

Bedankt aan Morrec voor de leuke beeldencompilatie!
Interesse in Spikes? Eén adres: jobs@spikes.be!

Video

What happens in Sölden stays in Sölden… but a little preview is allowed !

Stel je voor: Een idyllisch landschap van bergen met een verse laag sneeuw. Een hemelsblauwe lucht met een stralende zon die het beste van zichzelf geeft. Voeg hier nog een groep enthousiaste Spikees aan toe en je hebt de ingrediënten voor de ideale SpikesShortSki cocktail!

De Boog kan niet altijd gespannen staan.

Aangezien de boog niet altijd gespannen kan staan, trokken we op 20 maart met een aantal Spikees naar het immer gezellige Sölden. Gedurende deze vierdaagse werd er genoten van een traditionele shortski, in al haar aspecten.

Denk aan brede, weinig bevolkte pistes waarvan onze Belgische snelwegen alleen maar van kunnen dromen. Onder de middag gezellig lunchen op of naast de piste in een traditionele Bierstube. Na een lange dag skiën volledig opgaan in de uitgelaten sfeer die er heerst in de Après-ski tent. En dan ’s avonds, genietend van glas wijn, gezellig tafelen en het ophalen van leuke anekdotes over projecten. Om de dag af te sluiten eindigen we met het ontdekken van de geneugten die een avondje stappen in Sölden met zich mee brengt.

Aangezien woorden te kort schieten om deze sublieme ski trip te beschrijven, hebben we enkele herinneringen op film gezet. Zo kunnen we de komende jaren nog lang nagenieten van deze onvergetelijke reis.

Meer foto’s op onze facebookpagina.

Met dank aan Frederik De Wieuw voor zijn doorzettingsvermogen en volharding om er een leuke compilatie van te maken! Wij kijken al uit naar de editie van 2016!

(Bekijk in 1080p HD)